Politika

Jobb ha vigyázol – Hamarosan sokkoló is lesz a magyar rendőröknél

fuggetlennemzet.hu

Egyelőre azokat a kiképzőket készítik fel, akik felkészítik a rendőröket a használatra.

Elektromos sokkolót állított rendszerbe a magyar rendőrség – írja a Kaliberinfo. A lap érdeklődését az ORFK is megerősítette. “Az Axon cég által gyártott Taser X2 elektródkilövő sokkoló 2021. évben a BM/507-2/2021. számú belügyminiszteri határozattal került rendszeresítésre a TEK és Rendőrség részére” – áll válaszukban, hozzátéve, hogy jelenleg azoknak a kiképzőknek zajlik a felkészítése, akik megtanítják a rendőröknek a sokkoló használatát.

Az ORFK tájékoztatása szerint a sokkolókkal az “eszközbeszerzés ütemének, illetve a beszerzett eszközök mennyiségének megfelelően lesznek felszerelve a közterületi szolgálatot ellátó kollégák”, de azt szeretnék, hogy a rendészeti állomány a lehető legrövidebb időn belül megismerje az eszközt.


A cikkből kiderül, hogy a Taser X2 egy elterjedt, Európában is több helyen használt eszköz, ami képes egy esetleges hibás célzás után még egy lövésre, vagy akár egyszerre két célpont sokkolására is, de kilövés nélkül is használható kontakt sokkolóként.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top