Politika

Orbán emberei kiakadtak: Soros György megint Magyarországot sértegeti, maffiaállamnak nevezi a kormányt

fuggetlennemzet.hu

Soros György megint Magyarországot sértegeti, most éppen azzal, hogy maffiaállamnak nevezi – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a Facebook-oldalán, azt is rögzítve: “végtelenül hamisan csengenek az ilyen sértegetések egy olyan dollármilliárdostól, aki nem fizet adót”.

Dömötör Csaba bejegyzése szerint amerikai médiumok nemrég arról számoltak be, hogy Soros György “különböző technikákkal” elérte, három évig ne kelljen szövetségi adót fizetnie. “Az adóelkerülési manőverekben főszerepet játszanak az alapítványok. Csak a Nyílt Társadalom Alapítvány irányába 18 milliárd dollárt mozgatott át korábban, kikerülve mindennemű adózást” – írta a kormánypárti politikus, arra is felhívva a figyelmet, hogy ez nagyjából 5300 milliárd forintnak megfelelő összeg.

“A Wall Street Journal úgy írt erről a műveletről, mint a történelem legnagyobb adóelkerüléséről” – rögzítette az államtitkár.


Dömötör Csaba megfogalmazása szerint “nem áll meg itt a vérnyomásnövelő történet, mert a nagy adóelkerülő mások számára azért magasabb adókat követel”.

A hozzá köthető Project Syndicate oldalon a társasági adó emelését nevezik a legjobb megoldásnak a járvány utáni helyzetben – ismertette, majd hangsúlyozta, Magyarországnak pont az alacsony társasági adó az egyik legnagyobb versenyelőnye.

Dömötör Csaba szerint, ha valaki azt kérdezné, hogy miért érkeznek Soros Györgytől menetrendszerű sértegetések, választ kaphat, ha megnézi a Bécsbe költözött CEU-nak szánt beszédét.

Ebben – folytatta – egyértelmű célként nevezi meg a nyílt társadalmat; “ez a gyakorlatban természetesen több migrációt jelent”. “Na, ez az, amit mi nem akarunk” – szögezte le.


“Ha százszor támad ránk, akkor százszor állunk ki magunkért. És ha kell, mindannyiszor hozzátesszük: egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából” – írta, majd azt javasolta, ha végre valami jót szeretne tenni a világgal, kezdje azzal, hogy befizeti a saját adóit.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top