Politika

Mészáros Lőrinc maga mögé utasította Elton Johnt is – elképesztő meggazdagodás

fuggetlennemzet.hu

Mészáros Lőrincnek csaknem négyszer akkora vagyona van, mint Mick Jaggernek, de Elton Johnt is veri – írja a Forbes a legvagyonosabb britek vagyonával összehasonlítva a felcsúti milliárdos anyagi helyzetét.

A koronavírus-járvány súlyos gazdasági és piaci hatásai ellenére is rekordszámú milliárdos volt tavaly Nagy-Britanniában, a pandémia számos üzleti szektorban teremtett kiugrási lehetőséget. A The Sunday Times brit lap szerint az abszolút első az ukrajnai születésű olaj-, zene- és médiamágnás, Sir Leonard Blavatnik a maga 23 milliárd fontos vagyonával, ami 7,219 milliárd fonttal több, mint tavaly – kezdi a lista ismertetését a Forbes.

Nagy-Britanniában 171 milliárdos él, 24-gyel több, mint egy éve, összvagyonuk jelenleg 592,269 milliárd font (több mint 240 ezer milliárd forint), 21,7 százalékkal több, mint tavaly. Felkerült a Rich List 2021-re a Harry Potter-regénysorozat Skóciában élő szerzője, Joanne K. Rowling is, akinek 820 millió font (332 milliárd forint) vagyont tulajdonítanak, 25 millió fonttal többet, mint tavaly.


Itt már érdemes megemlíteni a leggazdagabb magyarok legfrissebb 50-es listája szerint 480 milliárd forintos vagyonnal rendelkező Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozót, aki Rowlingot, de még jó pár sztárt beelőz: Mick Jagger vagyona tavaly elmaradt észak-amerikai turné ellenére 25 millió fonttal 310 millió fontra gyarapodott, aminél csak nem négyszer nagyobb a kormányfő barátjának vagyona. Sir Elton John a brit zenészek lajstromában a negyedik helyre jött fel a tavalyi ötödikről, vagyona 15 millió fontos gyarapodással jelenleg 375 millió fontot tesz ki. Ennél háromszor gazdagabb a magyar milliárdos.

A zenei vagyonlistát továbbra is Sir Paul McCartney vezeti. A Beatles egykori basszusgitárosa és dalszerzője a Rich List 2021 szerkesztőinek becslése szerint jelenleg 820 millió fontot tudhat bankszámláján, 20 millió fonttal többet, mint tavaly.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top