Politika

Az agrárminiszter úgy tudja, a hatósági áras csirkefarhát különösen az időseknek és a gyerekes családoknak jó

nyugatifeny.hu

Formállogika.

Az élelmiszerárak befagyasztása különösen az időseket és a gyermekes családokat védi — fogalmazott hétfői videóüzenetében az agrárminiszter.

 

Nagy István szerint havonta több ezer forint megtakarítást jelenthet a magyar embereknek, hogy februártól az október közepi szintre csökken az étolaj, sertéscomb, csirkemell, csirkefarhát, a 2,8 százalékos tehéntej, a búzaliszt, és a kristálycukor ára.


 

A kormány — mint mondta — korábban is beavatkozott, ha az emberek életét befolyásoló területen az árak elszabadultak. Példaként említette a rezsicsökkentést és a benzinár maximálását.

 

A baloldal ugyanakkor — tette hozzá — azonnal támadta az intézkedést, a reakciók “zsigeriek és kétszínűek”. Hasonló helyzetekben soha nem az emberek mellé álltak, hanem “még egyet csavartak a megszorításokon” — fogalmazott.


 

A miniszter ezután azt mondta, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszakban 12 százalékról 25 százalékra nőtt az élelmiszerek áfája sok más megszorítás mellett, a nemzeti kormány viszont a legfontosabb élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentette.

 

(via mti) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top