Politika

Rengeteg embernek segített csalással jogi diplomához jutni a Völner-ügy kulcsfigurája: Rogán Antal kabinetfőnöke is köztük van

nyugatifeny.hu

Így megy ez a NER-ben.

Schadl György, a Völner-botrány kulcsfigurája többeknek segített jogi vizsgák megszerzésében, derült ki a 444 birtokába került nyomozati anyagból.

 

Mint arról mi is beszámoltunk, Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkárát, fideszes országgyűlési képviselőt decemberben hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsították meg.

 A vád szerint Völner Pál alkalmanként 2-5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől azért, hogy a Schadl által támogatott személyeket nevezze ki végrehajtónak.

 

A 444 cikkéből kiderül, hogy Schadl Györgyöt is többen megkeresték, hogy segítsen a jogi diplomához szükséges vizsgák letételében. Schadl többek közt Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak is segített ilyen módon megszerezni a jogi diplomát.

 

A cikk telefonbeszélgetések leiratait közli.

 Az egyik ilyenben Völner azért hívta Schadl Györgyöt, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogot hallgató rokonának kérjen segítséget.

 

Schadl megkérdezte, miből megy vizsgázni az illető, aztán közölte Völnerrel, hogy intézi is a telefont. Ezután felhívta a Pázmány polgári jogi karán oktató ismerősét, hogy felhívja a figyelmét a másnap vizsgázó Völner-rokonra, és arra kérte, hogy figyeljen rá oda.

 

Ezután Schadl visszahívta Völnert, és megnyugtatta, hogy

minden rendben lesz.

 

A 444 anyaga szerint több hasonló alkalom is volt, Shcadl pedig nemcsak Völner Pálnak segített ilyen módon.

Május 25-én Mészáros Pál Emillel, a Pécsi Tudományegyetem Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszékének tanársegédjével beszélt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kabinetfőnökéről, Nagy Ádámról.

 

 

A telefonbeszélgetés leirata szerint a tanársegéd gyakorlatilag megüzente Schadllal Rogán emberének, hogy sikerült a vizsgája.

 A nyomozati anyag szerint azonban Nagy Ádám nem is volt jelen a vizsgán, még

a Neptun-rendszerben való feljelentkezést is Schadl intézhette neki.

 

“A tavaszi szemeszter végén Schadl a nyomozati iratok szerint további három tanulmányi akadály leküzdésében segített Rogán kabinetfőnökének”

— írja a lap.

 

A cikkben több telefonbeszélgetés leiratát is közlik, amelyekben Schadl különböző személyekkel egyeztetve nyújt “segítséget” a sikeres vizsgákhoz. Az egyik ilyen beszélgetésben egyenesen az online vizsgákon való csalás lehetőségeitől a vizsgadublőr alkalmazásáig egyeztet az egyik tanársegéddel.

 

Schadl György több végrehajtónak, és az ő rokonaiknak is segített ilyen módon

jogi végzettséget szerezni.

 

További részleteket az ügyről >>ITT<< találsz.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top