Politika

Orbán Viktor: A baloldal nem tud különbséget tenni az ország és a kormány között

nyugatifeny.hu

Erős állításokkal zárta a hetet a miniszterelnök.

A politika közel áll a költészethez — mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában pénteken, amikor arról kérdezték, miért az lett a kormány jelmondata, ami.

Először a járványról ejtett néhány szót.


Az omikron az új kihívás, ami annyiban különbözik az előző variánsoktól, hogy gyorsabban terjed, de a veszély gyengébb. Emiatt meg kellett változtatni néhány szabályt, amelyek február 15-től lépnek életbe.

Ezután már csak az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást is, vagy a második oltás óta nem telt el hat hónap — mondta.

Januárban minden csütörtökön és pénteken, illetve szombaton regisztráció nélkül is hozzá lehet jutni oltáshoz járási szakrendelőkben és kórházi oltóponton.

Az ellenzékről (amelyet ő baloldalnak hív) elmondta: kamuvideókat készítettek, úgy vitatkoznak a védekezésről, hogy eközben gyengítik a védekezést.

“A vírusnak nincs párttagkönyve, mindenkit megtámad”

— fogalmazott. Úgy véli, a baloldal viselkedése sérti az orvosokat és az ápolókat. Közölte: nem igaz, hogy gyenge a védekezés és az egészségügy, nincs rosszul megszervezve az oltás.

A kínai vakcináról szólva elmondta: ezt a vitát zárójelbe lehet tenni, mert a WHO elfogadta a kínai vakcinát.

Orbán úgy gondolja, büszkének kell lennünk a védekezésre.

“Jó ország ez”


— mondta, hozzátéve:

“Mindig érzek a baloldalban egy olyan stichet, hogy nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között”.

Riporteri kérdésre elárulta azt is, miért választotta a kormány azt a jelmondatot, hogy

“Magyarország előre megy, nem hátra”.


Orbán ezt úgy magyarázta, hogy

a politika közel áll a költészethez.

Azért választották ezt, mivel ebben benne van az a küzdelem, amit Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott. Közölte: 12 éve csődközelben volt az ország, “kivéreztették”, itt voltak a nyakunkon a devizahitelek, elvették a 13. havi nyugdíjat.

Szerencsére nagyon komoly munkával az általa vezetett kormány kijavította ezeket a hibákat — mondta. Hozzátette: most vissza akarnak jönni azok, akik csődbe vitték az országot, ezzel 12 év munkáját dobnák ki az ablakon.

Elmondta, hogy az ő kormánya mennyi mindenben segítette az emberek életét, de a baloldal az ezt szolgáló intézkedéseket és törvényeket nem szavazta meg.

Szerinte a jelmondat

az emberek eligazodását segíti,

arról szól, hogy ne forduljunk vissza oda, ahol csak a bajok várnak.

Ezután az ellenzékről beszélt, anélkül, hogy akár egy nevet is kimondott volna (Márki-Zay Pétert az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként emlegette).

Felmondta a kormánymantrát, amely szerint a baloldal fizetős egészségügyet akar: szerinte ők abban érdekeltek, hogy privatizálják az egészségügyet. De a kormány a biztosítottak pénzét nem fogja nekik odaadni.

Orbán kormánya — elmondása szerint — arra használja a befizetett tb-t, hogy közegészségügyi rendszert működtet. Szerinte a privatizáció nem megoldás.


Elmondta, hogy bár nem tartozunk a gazdag országok közé, bár jó úton vagyunk. Ha magánosítanák a rendszert, akkor sokan nem jutnának egészségügyi ellátáshoz, ezért is ellenzi az egészségügy privatizálását.

“Akinek sok a pénze, annak minden rendszer jó, de akinek nincs sok pénze, és a magyarok közül sokan vagyunk, sokan vannak, akik kis pénzűek (…), egy ilyen országban a közegészségügyi rendszer visszafejlesztése vagy privatizálása azt jelenti, hogy a kis pénzű emberek ki fognak maradni (…) Ha valaki a saját pénzét kockáztatja, hát jó napot, de a közös pénzhez nem lehet hozzáférni.”

— fogalmazott.

Orbán szólt a migrációról is: elmondta, szerinte sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a magyar katonák és rendőrök milyen nagy munkát végeznek a határokon.

A fenyegetés nem múlt el,

új erőket kell majd bevonni a határvédelembe — mondta.

Az EU-val kapcsolatban úgy fogalmazott: a magyar emberek nem kérnek abból a gondolkodásból, hogy a gazdaság újraindításához szükség van migránsokra. 2015 óta a határvédelem 600 milliárd forintunkba került, ezt az EU nem fizeti ki — mondta.

“Mi nem akarunk bevándorlóország lenni”

— közölte.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top