Politika

Üzent a Kreml a világ vezetőinek: megmondták, mikor lesz vége a háborúnak

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij

Az orosz katonai művelet célja Ukrajna demilitarizálása és nácitlanítása, azt, hogy meddig fog tartani, az orosz fegyveres erők főparancsnoka, Vlagyimir Putyin elnök fogja eldönteni – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságíróknak.

 

Peszkov az arra vonatkozó kérdésre, hogy mi lesz Ukrajna és vezetésének sorsa a jövőben, kijelentette: “a többi az ukrán nép döntésének kérdése”.

 

A szóvivő szerint Moszkva hajlandó lesz tárgyalni Kijevvel, ha az ukrán vezetés kész megtárgyalni az orosz fél által felvetett kérdéseket, egyebek között az ország semleges státusát.


 

Ahogy a Blikk is megírta, kora reggel Oroszország katonai támadást indított Ukrajna ellen, az országban megkezdődött, amit az EU és a világ többi nagyhatalma igyekezett elkerülni: a háború. Putyin csapatai több ukrán nagyváros és Kijev ellen indított támadást, azóta pedig menekültek jelentek meg a magyar határnál, Kijev megyébe pedig bevonultak az orosz katonák.

(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top