Politika

Egyedüliként tagadta meg a magyar kormány a segítségnyújtást Ukrajnának

nyugatifeny.hu

A magyar kormány volt az egyetlen kivétel, amely következetesen ellenállt az ukrán kéréseknek. — írja az Azonnali.

Golyóálló mellényeket és védősisakot kértek az ukránok a magyar kormánytól, kategorikus elutasítás volt a válasz.

“Átadtuk a magyar félnek a védelmi képességeink erősítésére vonatkozó igények listáját is. Ez egy nagyon széles lista, amely tartalmaz különböző kaliberű lőszereket, védősisakokat és golyóálló mellényeket, különböző katonai felszereléseket, beleértve a pilóta nélküli légi járművek elleni védekezési eszközöket, optikai megfigyelő eszközöket, digitális kommunikációs eszközöket, speciális egészségügyi járműveket és még sok mást. A listán szerepelnek a nem halálos katonai-technikai segítségnyújtás eszközei is: katonai élelmiszercsomagok, mobil konyhák, sátrak, hordozható víztisztító állomások, dízelgenerátorok”.

— nyilatkozta az Azonnalinak adott interjújában Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete a múlt héten.


Azóta már az Európai Unió és több tagállam külön is széles körű támogatásáról biztosította az ukrán vezetést az orosz agresszióval szemben, ebbe már a fegyverszállítás is beletartozik. Nem csak tankelhárító rakétákat, de a legfrissebb, hétfői hír szerint akár (egyébként orosz gyártású) MiG-29-es vadászgépeket is küldhet az EU Ukrajnába.

Az egyetlen kivétel a magyar kormány, amely következetesen ellenáll az ukrán kéréseknek.

A lap megtudta, az ukrán kormány a héten ismét kérelemmel fordult a budapesti vezetéshez: védősisakokat és golyóálló mellényeket kértek, de kategorikus elutasítás volt a válasz. Magyar részről csak annyit közöltek, hogy

a harcokban megsebesült ukrán katonákat hozhatnak magyar kórházakba ápolni, egyelőre ennyi a hozzájárulásunk.

Vagyis magyar részről marad humanitárius segítségnyújtás, Orbán Viktor korábban azt nyilatkozta, azért nem tudunk katonai felszerelést küldeni, mert ami van, az a magyar hadseregnek kell.

(via, Azonnali.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top