Politika

Az ukrán hatóság bejelentette: Adómentes bevételnek számít minden ellopott orosz tank

nyugatifeny.hu

A korrupció megakadályozására létrehozott ukrán állami ügynökség közölte, hogy az orosz tankokat nem kell beírni az adóbevallásba.

Az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökség bejelentette, hogy ha valaki ellop vagy bármilyen más módon megszerez egy orosz tankot,

akkor az adómentes bevételnek számít, nem kell beírnia az adóbevallásába sem.

A hír túl látványos ahhoz, hogy elsőre igaznak tűnjön, pedig minden bizonnyal tényleg az (azt leszámítva, hogy több portálra tévesen úgy került ki a hír, mint ha az ukrán adóhatóság tette volna a bejelentést).

Az álhírek hátterét kutató Truthorfiction.com ment utána az információ hátterének: a külföldi újságok az ukrán Interfaxtól vették át a hírt, a korrupcióellenes ügynökség Facebook-oldalán pedig valóban szerepel egy bejegyzés, amelyben elmagyarázzák, miért nem kell adózni a tankok és más, az oroszoktól elvett katonai felszerelések után.

A hatóság magyarázatot is adott az adómentességre, többé-kevésbé precíz jogi megfogalmazásokkal:

  • az orosz tankok jellemzően nem valamiféle üzleti tranzakció nyomán kerülnek az új, ukrán tulajdonosukhoz,
  • mivel az ellenséges katonai felszerelések rendszerint használatra alkalmatlan állapotúak lesznek, miután az ukránok megszerzik őket, lehetetlen a vagyonbecslésről és tulajdonjogokról szóló törvény alapján megbecsülni az értéküket,
  • ráadásul tíz napon belül bejelenteni csak akkor kell egy vagyonszerzést, ha az nagyobb értéket képvisel, mint az ukrán létminimum százszorosa, márpedig „ez a szar nem ér annyit”.


Ezért aztán mindenkit megnyugtattak:

“Lefoglalt egy orosz harckocsit vagy páncélozott szállítókocsit és aggódik, hogyan jelentse be? Nyugodtan védje továbbra is a hazát!”.

(via, hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top