Politika

Betelt a pohár: Macron súlyos figyelmeztetést küldött a tomboló Putyinnak

nyugatifeny.hu

Nagyon sokba fog ez a háború kerülni Oroszországnak.

Emmanuel Macron francia miniszterelnök csütörtökön másfél órán keresztül tárgyalt Vlagyimir Putyinnal telefonon, amelynek során az orosz elnök kijelentette, hogy véghez fogja vinni, amit előre eltervezett.


BBC információja szerint Vlagyimir Putyin azt mondta a mai, 90 perces telefonbeszélgetésük során, hogy Oroszország el fogja érni a célját,

azaz demilitarizálni fogja Ukrajnát.

france24.com úgy tudja, az is elhangzott, hogy Putyin “tántoríthatatlan”, és folytatni fogja a harcokat.

A két államfő telefonbeszélgetését Macron tanácsadója úgy kommentálta, hogy “Putyin elnök semmi olyat nem mondott, amely megnyugtathatna bennünket”, és Putyin csak a korábbi narratíváját ismételgette, miszerint “nácitlanítani” akarja Ukrajnát. Macron állítólag azt mondta a telefonban Putyinnak, hogy az orosz elnök “saját magának hazudik”, és, hogy

nagyon sokba fog ez a háború kerülni Oroszországnak.

Az országod elszigetelve, legyengítve és szankciókkal büntetve fogja végezni nagyon hosszú időre. — fogalmazott a francia elnök.

Emmanuel Macron francia elnök szerda este tévéadásban erősítette meg, hogy addig folytatja a tárgyalásokat Putyinnal, ameddig az szükséges. Macron azt állította, hogy az orosz-ukrán háborúért kizárólag Oroszország felelős, ezzel azonban Putyin nem ért egyet.

Ami a lengyel-fehérorosz határon zajló béketárgyalást illeti, az orosz elnök kijelentette azt is, hogy Moszkva további követeléseket fog a tárgyalóasztalhoz vinni. Ezeket Putyin nem nevezte meg. Ukrajna a csütörtökön folytatódó béketárgyaláson az azonnali tűzszünetet és az orosz hadsereg visszavonulását követeli.


Putyin és Marcon nem először tárgyaltak az orosz-ukrán háború kitörése óta, legutóbb február utolsó napján egy 30 perces telefonbeszélgetést folytattak. Ekkor Putyin felsorolta a békéhez szükséges feltételeit. Szerinte a rendezés csak akkor lehetséges, ha figyelembe veszik Oroszország jogos biztonsági érdekeit – beleértve Oroszország Krím feletti szuverenitásának elismerését, valamint Ukrajna demilitarizálását, a “nácimentesítését” és a semleges státuszának biztosítását.

(via, hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top