Politika

Varga Mihály megtalálta a forintgyengülés felelősét: Brüsszel

hvg.hu

A tárcavezető az uniós szankciókat okolja a gyenge forintért, de arról nem beszélt, miért vetették ki azokat.


A magyar forint is a brüsszeli szankciók áldozata – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon hétfőn. A tárcavezető szerint a szankciók már most komoly veszteséget jelentenek a magyar gazdaságnak.

 

Varga szerint a forintra és a magyar emberekre a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy lebegtetik a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra. Aki ezt kéri, az a magyar emberekkel akarja megfizettetni a háború árát. Ilyen lépést a kormány semmilyen nemzetközi fórumon nem fog támogatni – mondta.

 

A pénzügyminiszter arról nem beszélt, hogy miért szankcionálják Oroszországot – nem is említette a videóban –, illetve, hogy milyen országban van jelenleg háború.


 

A pénteki 387 után a hétfői kereskedésben órák alatt jutott a forint a 400-as árfolyam határára. A bankokban a 400-as rémálomhatárt már reggel átszakította a forint, több pénzintézetnél már ekkor 400 forintnál többet kellett fizetni egy euróért.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top