Politika

A háború kitörése óta először szólalt meg Zelenszkij felesége: A világnak meg kell állítania Putyint!

nyugatifeny.hu

“Ha nem állítjuk meg Putyint, egyikünk számára sem lesz biztonságos hely a világon.”

Közleményben szólalt meg Olena ZelenszkijVolodomir Zelenszkij ukrán elnök felesége az orosz-ukrán háború kitörése óta először. Az ukrán first lady a globális közösségnek címzett levelében tette közzé első nyilvános nyilatkozatát, amiben főként a háborúban elhunyt gyermekekről ír és kéri a nyugati országokat, működjenek együtt Ukrajnával a világ biztonsága érdekében.

  • A nyolcéves Alice Akhtirka utcáin halt meg, miközben a nagyapja próbálta megvédeni.
  • A kijevi Polina, a szüleivel együtt halt meg egy rakétatámadásban.
  • A 14 éves Arszenij fejsérülést szenvedett a ráhulló romoktól, és nem tudták megmenteni az életét, mert a mentők nem tudtak időben kiérni a bombázás miatt.

— sorolta közleményében a megrázó eseteket az ukrán elnök felesége, majd így ír:


“Amikor Oroszország azt mondja, hogy „nem visel háborút civilek ellen”, akkor először ezeknek a meggyilkolt gyerekeknek a nevét mondom ki.”

Egyúttal megköszönte a nemzetközi közösség és a menekülteket befogadó szomszédos országok támogatását. Olena Zelenszkij megismételte férje, Zelenszkij elnök felszólítását is, miszerint

a nyugati nemzetek hozzanak létre repüléstilalmi övezetet.

A NATO eddig ellenállt Ukrajna kérésének, mert az orosz repülőgépekkel valószínűleg katonai erőket vetnének be, amit a Nyugat eddig nem támogatott.

Olena Zelenszkij levelében a nyugati államok segítségét kérte, és egyúttal emlékeztetett arra, hogy ez a háború egész Európát érinti, az európai országok nem maradhatnak ki a konfliktusból. Olena Zelenszkij így zárja levelét:


“Ha nem állítjuk meg Putyint, aki nukleáris háború kirobbantásával fenyeget, akkor egyikünk számára sem lesz biztonságos hely a világon.”

(via, BBC) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top