Politika

Iványi Gábor: “imádsággal vagy puszta kézzel nem lehet védekezni a tankok ellen”

nyugatifeny.hu

“Nem tiltakoznék ellene” – válaszolta Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője a Népszavának arra a kérdésére, hogy támogatná-e, hogy fegyvereket szállítsunk Ukrajnának. Szerinte a lényeg az Ukrajna melletti kiállás, az, hogy ennek mi a tartalma, szerinte bonyolult kérdés.

“Vita indult az egyházunkban és az egyesületünkben arról, hogy szabad-e nekünk golyóálló mellényt küldenünk Ukrajnába. Nem tudom pontosan, mi a helyes megoldás. Az bizonyos, hogy gyáva és gonosz cselekedet nem megsegíteni valakit, aki a függetlenségéért, az életéért küzd” – fogalmazott Iványi Gábor.

“Az imádság nélkülözhetetlen,

de imádsággal vagy puszta kézzel nem lehet védekezni a tankok ellen.

Aztán, amikor vége ennek a szörnyűségnek, a kardokat kapákká kell kovácsolni, a lándzsákat sarlókká, ahogyan Ézsaiás könyve írja” – mondta a lelkész.


A lelkész arról is beszélt, hogy szerinte egészen hihetetlen Orbán Viktor képmutatása. “Aztán irányt váltott, Európa ellen uszított, Vlagyimir Putyin mellett agitált.

Most pedig hirtelen odapenderedik a béke oldalára,

a béke olajágát viszi a csőrében, és azt állítja, hogy az ellenzék fegyvereket akar szállítani Ukrajnába, amelyekkel embereket fognak ölni, míg ő azon dolgozik, hogy ez ne következhessen be. Nincsenek rá szavak, hogy mennyire arcátlan” – fogalmaz Iványi Gábor a Népszava interjújában.

(via, Népszava / 444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top