Politika

Váratlan hangfelvétel került elő Mészárosról és Rogánról: ez tiltva lesz a Fidesz-médiában

Pestibulvar.hu

LELEPLEZŐ HANGFELVÉTEL ÉS BELSŐ DOKUMENTUMOK KERÜLTEK ELŐ ARRÓL, HOGYAN KERÜLT KORMÁNYZATI BEFOLYÁS ALÁ AZ INDEX

– tárta fel a Direkt36.

Megszereztek egy 2021 tavaszán készült felvételt, melyen Fekete-Szalóky Zoltán főszerkesztő beszél arról, hogy a nehéz piaci helyzetben lévő Index számára “pénzügyi segítséget nyújtot Mészáros Lőrinc“.

“Egyetlen ember volt Magyarországon az elmúlt hét hónapban, aki az Indexbe pénzt tudott adni, vagy pénzt adott. Azt Mészáros Lőrincnek hívják“


– fogalmazott a felvételen a főszerkesztő, aki az ügyletről részleteket nem árult el, de egy ponton a „kölcsön” szóval utalt az Orbán Viktorral baráti kapcsolatot ápoló milliárdostól érkező pénzre.

Fekete-Szalóky azt is elmondta, hogyan manipulálják, hogy a kormánynak kellemetlen hírek lehetőleg minél kevesebb emberhez jussanak el.

“Nyugodtan írjunk meg minden fideszezést, szájerezést, legfeljebb ne húzzuk fel hármasra, hanem toljuk ki ötösre“

– mondta, utalva arra, hogy az “ötös” kategóriájú hírek a címlap alsó részén, kevésbé szembetűnő helyen találhatók.

A Direkt36 egy másik felvételhez is hozzájutott, ami 2020 nyarán zajlott Dull Szabolcs akkori főszerkesztő és Gerényi Gábor, az Index társalapítója között. Gerényi javasolta azt a kiszervezési tervet, amit a szerkesztőség a lap függetlensége elleni támadásnak tekintett.


Dull a kiszervezéssel kapcsolatban rákérdezett, hogy a médiaügyek kormányzati felelősének, Rogán Antalnak “miért jó, ha az Index nyolc cégben van”, vagyis miért áll érdekében ez az átalakítás. Gerényi erre a következőt válaszolta:

“A Rogánnak nem az jó. A Rogánnak az a jó, hogy én elmondtam, hogy az a szerkezeti váltás, ami nekem már készen volt tíz évvel ezelőtt, az az Index minőségére garancia lesz. És ő elfogadta.“

A felvételek kapcsán a Direkt 36 kereste az Indexet, valamint Rogán Antalt is, de egyikük sem válaszolta a kérdéseikre, sőt, az Index tiltakozott a felvétel közzététele ellen, és büntetőfeljelentést tett miatta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top