Politika

Kovács Zoltán: A kormánynak nincs köze a közmédiához

hvg.hu

Az ellenzékre szavazóknak is megköszönte a részvételt, szerinte a magas részvétel is mutatja, hogy mennyire erős a demokráciánk.

Kovács Zoltán újságíróknak nyilatkozott a Fidesz eredményvárójában. Azt mondta, hogy szerinte a részvételi adatok alapján mindenképpen a demokrácia ünnepe volt ma. A versenyt is komolynak minősítette, főleg a nemzetközi térben. Az ellenzékre szavazóknak is megköszönte a részvételt, hiszen minden szavazat számít és szerinte a magas részvétel is mutatja, hogy mennyire erős a demokráciánk.

 

A kampány durva és heves volt szerinte, elég csak Márki-Zay kommunistákra és fasisztákra vonatkozó kijelentésére gondolni. Orbán Viktor kampányszlogenje, hogy a kommunisták mind elmennek szavazni, túlmutat a konkrét kommunistákon. A balos internacionalista pártokat értette ezalatt beleértve az antiszemita Jobbikot. A választók tökéletesen értették ezt Kovács szerint.

 


A Mi Hazánk sikeréről is beszélt, erről azt mondta, hogy a demokráciához az is hozzátartozik, hogy a szélsőséges pártok is mandátumhoz juthatnak. Ők pedig tudomásul veszik a választók akaratát. A Fidesz-KDNP viszont középen áll, a józanságban és a józan észben hisz.

 

Arra a felvetésre, hogy normális-e az, hogy az ellenzék 4 évente 5 percet kap a közmédiában a programjának bemutatására, azt válaszolta, hogy a közmédia működését a törvények, illetve a nemzetközi alapelvek vezérlik.

„A kormánynak nincs köze a közmédiához, a parlament alá van rendelve. Őket kell megkérdezni a kiegyensúlyozottságáról.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top