Politika

Egy nappal a győzelme után óriási pofont kapott Orbán Brüsszelből

Pestibulvar.hu

EGY NAPPAL ORBÁN VIKTOR MEGVÁLASZTÁSA UTÁN JOHANNES HAHN, AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ÉS IGAZGATÁSI ÜGYEKÉRT FELELŐS BIZTOSA BEJELENTETTE: ÉLESÍTIK A JOGÁLLAMISÁGI MECHANIZMUST MAGYARORSZÁGGAL SZEMBEN

– szúrta ki az rtl.hu.

Tiroler Tageszeitung szólaltatta meg Hahnt, aki a lapnak úgy fogalmazott:

“Magyarország választott, de az uniós legfelsőbb hatósággal fennálló konfliktusok a választás eredményétől függetlenül sem oldódtak meg – éppen ellenkezőleg.”

Miután az Európai Bíróság februárban elutasította Magyarország és Lengyelország jogállamisági mechanizmus elleni panaszát, az Európai Bizottság eljárást indíthat a tagállamok ellen, ami végső soron az uniós támogatások csökkentését jelentheti.


Hahn közölte: dolgozik Magyarország ügyén és

BEINDÍTJÁK A MECHANIZMUST A KORRUPCIÓGYANÚ ÉS A KÖZBESZERZÉSI PROBLÉMÁK MIATT.

Nem jár jobban Lengyelország sem, bár velük szemben egyelőre nem élesítik a mechanizmust, mert az igazságügyi jogállamisági kritikák szerintük nem érintik az uniós költségvetés kérdését.

Kedd délután Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság bejelentette: megindítják a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben. A hírre komoly zuhanás kezdődött a tőzsdéken, a forint is beszakadt

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top