Politika

„Nem tudok rá magyarázatot adni” – mondta a falu polgármestere, ahol az ellenzék nyert

Címkép: Google Maps
Korábban is a baloldal volt fölényben Keszün. Még az országos listás választást is az ellenzék nyerte 339-320 arányban.

A 2022-es választásokon ismét a Fidesz tartolt az országban – kivéve Budapestet. A fővárosban két választókerületen kívül az ellenzéki összefogás jelöltjeit választották meg, illetve a közelében is találunk néhány települést, ahol hasonló eredmény született – írja a 444.hu. Pest megyében még Gödöllőn, Nagykovácsiban, Budaörsön, Remeteszőlősön és Pilisjászfalun sem a Fidesz diadalmaskodott.

Pest megyén kívül viszont már problémásabb nem narancssárga foltokat találni.

Szeged és Pécs eléggé két irányba húz, és egyelőre nem tudni, hogy összességben a kormánypárti vagy az ellenzéki szavazók voltak-e többségben. Az viszont biztos, hogy Pécs mellett van egy kicsi falu, Keszü, ahol nyert az összefogás. Mellár Tamás ugyanis 356 szavazattal megelőzte a fideszes Kővári Jánost, akire 331-et adtak le. Még az országos listás választást is az ellenzék nyerte Keszüben 339-320 arányban.


Egyelőre nincs magyarázat arra, hogy az 1300 fős falu miért lóg ki a sorból, még a polgármester, Buday-Sántha Attila sem tudta megmondani a lap kérdésére.

„Az biztos, hogy a keszüiek döntő része naponta Pécsre jár dolgozni, hiszen a megyeszékhely csak 5–7 kilométerre van. Nem tudok rá magyarázatot adni”

– nyilatkozta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top