Politika

Újabb mandátumot szerzett a Fidesz a határon túlról érkezett levélszavazatokkal

Címkép: MTI/Koszticsák Szilárd
A kormánypártoknak így 136 képviselője lehet majd az Országgyűlésben, míg az ellenzéki összefogásnak eggyel kevesebb, 55 mandátum jut.

Újabb mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP a határon túlról érkezett levélszavazatokkal – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapjáról.

A kormánypártoknak így 136 képviselője lehet majd az Országgyűlésben, míg az ellenzéki összefogásnak eggyel kevesebb, 55 mandátum jut.

A jelenlegi állás szerint a Fidesz–KDNP listájáról Pesti Imre jutott be az Országgyűlésbe, az ellenzéki listáról a momentumos Bedő Dávid azonban nem.

Forrás: NVI

Az eddig feldolgozott levélszavazatok több mint 90 százalékát a Fidesz kapta, a hatpárti ellenzéki összefogás pedig alig több mint 4 százalékot:

• Fidesz-KDNP – 93,64%


• DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd – 4,34%

• Mi Hazánk Mozgalom- 1,06%

• Kétfarkú Kutya Párt – 0,62%

Az eredmény azonban még nem végleges, a levélszavazatokat ugyanis még számolják, illetve az átjelentkezők és külképviseleteken szavazók voksait szombaton keverik hozzá az eddig fel nem bontott urnák voksaihoz a 106 választókerületben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top