Politika

A szegények mellé állt Tiborcz István: nézze, mit tett az üzletember

Tiborcz István /Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Stratégiai partnerségről írt alá együttműködési szerződést az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Lehel László és a BDPST Group többségi tulajdonosa, Tiborcz István. A dokumentum értelmében a cégcsoport teljes egészében finanszírozza egy térségfejlesztési központ létrehozását a Somogy megyei Kastélyosdombón. A 200 millió forintos beruházás által újabb egyedülálló elemmel bővülhet a segélyszervezet egy évtizede elindított, modellértékű programja, amelyben az értékmegőrzés és a hátrányos helyzetű családok felzárkózásának elősegítése találkoznak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet közel egy évtizede példaértékű modellprogramot működtet a Somogy megyei Kastélyosdombón. A felzárkóztatási program első elemeként a településen található egykori kastélyban létrehoztak egy átmeneti otthont, ahol valódi esélyt nyújtanak a családok számára az újrakezdésre: a segélyszervezet megoldást kínál a családok lakhatási problémájára, a perifériára került embereket visszavezeti a munka világába, valamint segítséget nyújt a szülőknek a gyermekeik hozott hátrányainak leküzdésében is. A kastélyosdombói modell mára egyedülálló térségfejlesztési programmá nőtte ki magát, a rendszeres közösségi és fejlesztő programjaikra az egész térségből érkeznek gyermekek és családok.

 


A település centrumában elhelyezkedő több mint 800 négyzetméter alapterületű egykori magtár épületének és környezetének teljeskörű megújításával létrejövő létesítmény a térség társasági életének igazi központja, fórumok, találkozók, termelői piac helyszíne lehet majd a tervek szerint.

A BDPST Group felajánlotta, hogy teljes egészében finanszírozza a beruházást, az Ökumenikus Segélyszervezet így stratégiai megállapodást kötött Tiborcz István cégcsoportjával.

Nagyra becsüljük az Ökumenikus Segélyszervezet több évtizedes munkáját, amely az összefogás erejére építve segíti a rászoruló családokat és gyermekeket. Hiszem, hogy komplex programok szükségesek a társadalmi felzárkóztatás, a hátrányos helyzetű családok megsegítése érdekében, ezért nem is volt kérdés, hogy támogatjuk a Segélyszervezetet abban, hogy szintet léphessen a Kastélyosdombón közel egy évtizede sikeresen működő modellprogramjuk” – mondta Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa. „Küldetésünknek – sőt, kötelességünknek – tekintjük a nehéz körülmények között élő gyermekek és fiatalok támogatását, hogy esélyt adjunk számukra a felzárkózásra, a fejlődésre, a sikeres és boldog életre. Háromgyermekes családapaként személyes misszióként is tekintek erre” – tette hozzá.

A cégcsoport alapítása óta rendszeresen támogat gyerekek és fiatalok ellátásával, támogatásával, fejlesztésével foglalkozó szervezeteket, egészségügyi intézményeket és rászoruló civileket egyaránt.


A BDPST Group az Ukrajnában dúló háború okozta humanitárius válsághelyzetben is igyekszik segíteni a rendelkezésére álló eszközeivel a menekülteknek, illetve az ellátásukkal foglalkozó segélyszervezeteknek. Ennek keretében a cégcsoport szállást, illetve ellátást biztosít több száz Ukrajnából menekülő számára vidéki és fővárosi helyszíneken.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top