Politika

Szerdán elindul a jogállamisági eljárás Magyarország ellen

Fotó: MTI

Levélben kap majd értesítést a magyar kormány; Orbánéknak három hónapjuk van a válaszadásra.

Az Európai Bizottság szerdán fogja jóváhagyni a jogállamisági eljárás elindítását Magyarországgal szemben, és Johannes Hahn költségvetési biztos még aznap el fogja küldeni a hivatalos írásbeli értesítést a magyar kormány illetékeseinek – írja a Népszava.

Akár kilenc hónapig tarthat a folyamat, amely most veszi kezdetét és a végén a tagállami kormányok képviselőiből álló tanács az uniós támogatások egy részének felfüggesztése vagy zárolása mellett dönthet majd, ha bebizonyosodik, hogy egyes jogállami normák megsértése miatt közvetlenül sérülnek az EU pénzügyi érdekei.

 

A kapcsolatfelvétellel valószínűleg csak nyomást akarnak gyakorolni a kormányra, hogy tartsa tiszteletben a közösségi értékeket és szabályokat, módosítsa a törvényeket.


Az elküldésre váró levélben az Európai Bizottság a közbeszerzések anomáliáira, a mezőgazdasági földeladások visszásságaira és az EU Csalás Elleni Hivatalával folytatott együttműködés hiányosságaira mutat majd rá. A kormánynak három hónapja lesz arra, hogy válaszoljon.

Két hete az Általános Ügyek Tanácsának ülésén a magyar jogállamiság is téma volt. Az igazságügyért felelős európai biztos, Didier Reynders kritizálta Magyarország igazságügyi rendszerét és a korrupció elleni harcot.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top