Politika

A bolgár kormány bejelentette: Felülvizsgálják a magyar gázellátást érintő szerződéseket

nyugatifeny.hu

Minket is érinthet a gázcsap elzárása.

Minden, a Gazprommal kötött szerződést felülvizsgál a bolgár kormány, miután az orosz fél leállította a Bulgáriának küldött gázt

– jelentette be Kiril Petkov miniszterelnök.

A bolgár kormányfő a Reuters szerint külön kitért arra, hogy ez érinti a Magyarországra és Szerbiába irányuló tranzitot is. Mint mondta, az orosz zsarolás nem elfogadható.

Alekszander Nikolov bolgár energiaügyi miniszter a Novinite hírügynökség szerint eközben azt ígérte: az országa nem fogja fenyegetni sem Szerbiát, sem Magyarországot. Úgy fogyalmazott:

“Ami Szerbiát és Magyarországot illeti, Bulgária lojális partner minden szomszédos állam számára. Bulgária nem Oroszország.”


Magyarország napi átlagban nagyjából 10 millió köbméter orosz földgázt kap Törökországon, Bulgárián és Szerbián keresztül. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda kora reggel épp arról igyekezett mindenkit megnyugtatni: a Gazprom ezt a gázt változatlanul küldi ide Bulgárián keresztül, csak a Bulgáriának szánt gáz leállítása van az orosz cég tervei között.

(via hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top