Politika

A főpolgármester bejelentette: Budapest közvetlenül kap majd támogatást az Európai Bizottságtól — Fontos klímavédelmi fejlesztésekről döntöttek

(Kiemelt kép: eutoday.net)

A programban 3 magyar nagyváros is részt vesz.

Hatalmas siker és egyben lehetőség: az Európai Bizottság kiemelten fogja támogatni Budapestet a 2030-as klímacél elérésének az érdekében – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.


Bejegyzése szerint a A Bizottság 100 európai várost választott ki klímasemleges és okos városok programjába, amelybe

3 magyar város került be: Miskolc, Pécs és Budapest.

A programban “kísérleti és innovációs központokká” teszik majd ezt a 100 várost, “amelyek jó példáit és gyakorlatait valamennyi európai város átveheti,

hogy legkésőbb 2050-ig minden város klímasemleges legyen az Unióban”.

Az Európai Bizottság összesen 360 millió eurót költ erre a programra, bár hogy ebből mennyi jut Budapestnek, az nem derül ki a főpolgármester bejegyzéséből. Karácsony szerint a programot nem felülről, “Brüsszelből” irányítják majd, a városoknak kell kidolgozniuk a klímavárosi szerződéseket, amelyekben szerepelniük kell a részletes koncepciónak arról, hogyan lehet 2030-ra klímasemleges az adott város.

“Mi mindent meg is fogunk tenni, de kérjük a magyar kormány támogatását, együttműködését is, mert csak közösen sikerülhet!” – zárja bejegyzését a főpolgármester.

Karácsony Gergely bejegyzése:


(via, 444.hu / Karácsony Gergely/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top