Politika

Szorul a hurok: Varga Judit meghallgatását kezdeményezte a DK az uniós Pegasus-bizottságban

nyugatifeny.hu

Berendelték a spicliminisztert.

Miután kedden hivatalosan is megalakult az Európai Parlament Pagasus-bizottsága, már az első ülésen világossá vált, hogy nem marad következmények nélkül az ártatlan civilek, újságírók, üzletemberek, politikusok illegális megfigyelése és lehallgatása — közölte Rónai Sándor, a DK európai képviselője, a Pegasus-bizottság első alelnöke pénteken.

A bizottság egyértelművé tette: egyetlen európai kormány sem figyelheti politikai riválisait terroristák ellen kifejlesztett kémszoftverekkel, így a magyar és a lengyel kormány sem menekülhet a felelősségre vonás elől — jelentette ki.


Rónai Sándor világossá tette: a következő hónapokban, a bizottság feladata lesz, hogy a kémszoftverrel kapcsolatos összes európai visszaélést, – így a magyar kormányhoz köthető törvénytelenségeket is – kivizsgálja, majd hozzátette, a testület alelnökeként mielőbb kezdeményezni fogja, hogy a bizottság

Magyarországon folytasson vizsgálatokat, hogy a Pegasus-botrány szálaival kapcsolatban.

Rónai hangsúlyozta: miután az Orbán-kormány tagjai sokszor önmaguknak is ellentmondva beszéltek össze-vissza, a bizottság kötelessége, hogy meghallgassa, és végre igazmondásra bírja a Pegasus-botrány első számú kormányzati felelősét: Varga Judit igazságügyi minisztert.

A politikus közölte, hogy

Varga Judit közvetlen munkatársai írták alá az illegális megfigyeléseket,

és elmondta, hogy a miniszter hónapok óta nem tud világos választ adni a történtekkel kapcsolatban, hogy miért figyeltek meg ártatlan embereket terroristák lehallgatására szánt eszközökkel.

Rónai hozzátette: a bizottság feladata az, hogy megakadályozza, hogy kormányok kényük és kedvük szerint figyelhessék meg az állampolgárokat.


Orbánék hosszas hallgatásba burkolóztak a botrány kirobbanása óta, érdemi válaszokat nem adtak, csak nevetséges magyarázkodásba kezdtek — hívta fel a figyelmet.

“Hiába telt el az ügy kirobbanása óta közel 10 hónap, felelősök továbbra sincsenek.

A magyar kormány szerint, semmi kivetnivaló nincs abban, hogy aljas politikai célokra használják fel a nemzetbiztonsági célokra kifejlesztett kémprogramot”

— mondta Rónai, miután utalt Kósa Lajos elszólására, ami a botrány kirobbanását okozta.

Rónai Sándor közölte: a Pegasus-vizsgálóbizottság első alelnökeként ezért is kezdeményezi, hogy a vizsgálóbíróság látogasson el Magyarországra, hogy minden részletre kiterjedően vizsgálja meg, hogyan figyelhettek meg Európa közepén ártatlan civileket, politikusokat, akiknek az egyetlen bűnük az volt, hogy nem tagozódtak be a NER velejéig gonosz rendszerébe.

“Az EP Pegazus-bizottságának meg kell hallgatnia Varga Judit igazságügyi minisztert is.

A DK szerint a bizottság hatékony fellépése és az EU egységes szabályozása, egyértelmű üzenetet fog küldeni Orbán Viktor kormányának: Magyarországon soha többé nem figyelhetik meg a velük egyet nem értő ártatlan tömegeket”

— jelentette ki Rónai Sándor.


Videó:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top