Politika

Schmidt Mária megint alkotott: Újra bevezetné a kötelező katonaságot, férfiaknak és nőknek egyaránt

nyugatifeny.hu

A lakosságot is bevonná a döntésbe.

Az orosz–ukrán helyzetről, a magyar választások eredményéről és az ellenzéket irányító háttérhatalomról szóló cikket publikált a Pesti Srácokon Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum és a XXI. Század Intézet főigazgatója.

Schmidt Mária először a választásról ír, amelyet véleménye szerint azért nyert meg a Fidesz–KDNP, mert az elmúlt 12 évben a magyarok magabiztosabbá váltak, és az életszínvonaluk is jobb lett. Orbán Viktornak eközben folyamatosan válságokkal kellett megküzdenie: gazdasági és járványügyi válság, most pedig a háború – mondja Schmidt, meglepő módon kihagyva a kormány által gyakran emlegetett migránsválságot.


Később rátér a háborúra, amiről elismeri ugyan, hogy Oroszország indította Ukrajna ellen, de szerinte a most zajló konfliktus mégis

az Egyesült Államok háborúja.

Az USA feltett szándéka, hogy Európát is hadviselő féllé tegye, miközben az oroszokra kirótt nyugati szankciók elsődleges kárvallottja Európa – állítja a NER egyik főideológusa, aki szerint a szankciókkal Vlagyimir Putyin orosz elnököt akarják eltávolítani Oroszország éléről.

Schmidt a magyar ellenzéki politikusok mögött is az Amerika-párti vezetőket sejti, akik „egy hazafias népfront 2.0-t szerveztek Orbán ellen”. Végül azonban a „demokráciaexport bukása miatt, szálka maradtunk a nyugat szemében”, és emiatt indították el Magyarország ellen a jogállamisági eljárást is – szól Schmidt értelmezése.

A XXI. Század Intézet főigazgatója szerint Magyarországon a kormánynak „folytatnia kell az egészségügy, az oktatás és a honvédelem reformját”.

Sőt, Schmidt szerint újra be kéne vezetni az

általános hadkötelezettséget,

amelynek szerinte a nőkre és férfiakra is érvényesnek kell lenni.

Ezt ő egyébként nemzeti konzultációval döntené el.


Gondolatait végül azzal zárja, hogy leszögezi:

„A kormánynak az a feladata, hogy megtegyen mindent, amit csak tud, a háború mielőbbi befejezéséért, a további eszkaláció elkerüléséért.”

FRISSÍTÉS: A Honvédelmi Minisztérium lapunkhoz is eljuttatott közleményében azt írta, Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye, semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top