Politika

Sírógörcsöt kapott a TV2 műsorvezetője, amikor ráerőltették, hogy Orbánt kell istenítenie

nyugatifeny.hu

Lelki terror a fideszes csatornánál.

Több, a műsorvezetők közvetlen környezetéből származó forrás is azt állítja, hogy az Orbán Viktor és a Fidesz újraválasztása mellett kampányoló, a TV2 által az országgyűlési választások előtt, idén március végén közzétett propagandavideóban szereplő tévések közül néhányan vonakodtak elvállalni a szereplést, és volt, aki vissza is utasította a feladatot, tudta meg a Media1.

  • Csakúgy mint a néhány évvel ezelőtti hasonló videó esetében, a mostani felvételét is kihagyta Pachmann Péter – a Media1 úgy tudja, azért, mert összeegyeztethetetlennek tartja a szereplést a televíziós műsorvezetéssel.
  • Vitányi Judit esetében informátoraik úgy emlékeztek, hogy könnyeivel küszködött, annyira elkeseredett a helyzet miatt, és kollégája lelki támogatására szorult.
  • Szebeni István sem szívesen vállalta a felvételt.

Az ominózus videóban a TV2 ismert arcai mindannyian arról beszéltek, miért fognak április 3-án Orbán Viktorra szavazni: ez, hipnotikus erővel, mindenkitől külön-külön is elhangzott a mintegy egyperces videóban, majd egy írásos felszólítás is megjelent a képernyőn, amiben azt kérték a nézőiktől, ők is szavazzanak így.

.


A korábbi, 2018-as videó kapcsán a kormányközeli tévécsatornát működtető cég több mint 3,4 millió forint bírságot kapott, mivel a Tények hírolvasóinak a jogszabályok értelmében pártatlannak kellene lennie, és nem vállalhattak volna szerepet pártpolitikai reklámvideóban. Azzal, hogy ezt mégis megtették, tisztességtelenül befolyásolták a választás kimenetelét, mivel előnyt biztosítottak a Fidesz számára.

Csakúgy mint a korábbi, az idei videó elkészültét követően is több szakmabeli igencsak megvetve beszélt a TV2 a videó létrejöttében szerepet vállaló munkatársairól – ennek csak egyik példája volt az, amikor az RTL Híradó végén Szellő István és Erős Antónia azt mondták, azért nem árulják el, kire szavaznak, mert ők újságíróknak tartják magukat, nem pedig propagandistának – ezzel egyértelműen a Tények munkatársaira célozva.

A Media1 információi szerint a TV2 munkatársai

e-mailt kaptak arról,

hol és mikor kell megjelenniük, illetve elmondaniuk a miniszterelnök és politikája mellett kiálló videóba szánt mondatokat. A videó elkészítésekor profi sminkes, illetve stáb várta a műsorvezetőket.

Mivel a műsorvezetők emlékeztek arra, hogy a korábbi videó elkészültét követően milyen komoly megvetésnek voltak kivéve már akkor is, többen közülük finoman szólva nem örültek a feladatnak. Azonban ilyen-olyan módon, óvatosan érzékeltették velük, hogy

jobb lenne, ha elvállalnák a felkérést.

A Media1 forrásai úgy emlékeznek, hogy a videóban szereplők közül volt, akit a TV2-s Ádler László és Kőhegyi Anna győzködött arról, hogy vállalja el a videóban való szereplést.

A TV2 műsorvezetőinek közvetlen környezetéből származó információik szerint Vitányi Juditot olyannyira megviselte, hogy neki mint műsorvezetőnek Orbán Viktor propagandistájaként kell szerepet vállalnia, hogy

könnyeivel küszködött

és olyannyira elkeseredett, hogy egyik kollégája vigasztalására is szükség volt, míg végül belement a szereplésbe.


A videóból itt megnézhetsz egy egyórás változatot:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top