Politika

Most derült ki: Orbán Viktor lecseréli Szabó Tündét, a sportért felelős államtitkárt

nyugatifeny.hu

Kispadra ültették.

A Népszava információi szerint, az új kormányban már nem tölthet be pozíciót a jelenlegi sportállamtitkár, Szabó Tünde. A lap értesülései szerint ráadásul nincs túljelentkezés a posztra, ugyanis Orbán Viktor nem elégedett azzal, hogy mennyire hasznosultak a sportba öntött százmilliárdok.

A lap emlékeztet, hogy a sportot a kormány stratégiai ágazattá minősítette, majd 2010 óta összesen hatezer milliárdot kapott a költségvetésből, ez GDP-arányosan 1,2-1,6 százalékos iparági költést jelent,

ami egyedülálló az Európai Unióban.

A pénzek 40 százaléka infrastrukturális fejlesztésre ment, de nagy összeget jelentettek a világversenyek is. A hatalmas összegek miatt tehát fontos, ki felügyeli a szektort. Erre a feladatra 2015-től Szabó Tündét, egykori úszót dedikálták, aki Egerszegi Krisztina mögött nyert ezüstérmet, visszavonulása után jogi és edzői diplomát szerzett.

A Népszava azonban úgy értesült, Szabó Tünde nem fogja folytatni munkáját a következő kormányban, ez a döntés pedig kizárólag Orbán Viktoron múlik. Mindeközben azt írják, Szabó Tünde megítélése kedvező a közegben, csöndben, botrányok nélkül dolgozott, ami önmagában nagy szó a területen.

A népszava szerint posztját azonban érintheti, hogy jelentős változás állt be a magyar sportvezetésben, és a Magyar Olimpiai Bizottság élére került Gyulay Zsolt más irányt kíván szabni az olimpiai mozgalomnak, amiről aztán majd az új sportállamtitkárral kell megállapodnia a vezetésnek.


Bár biztos információkat nem tudtak mondani, a lapnak több forrás is Schmidt Ádámot említette a poszt várományosaként. Azt is elmondták azonban, hogy nincs tülekedés a sportállamtikári pozíció betöltéséért.

(via, nepszava.hu / magyarnarancs.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top