Politika

Szijjártó kikotyogta: 400 ezer gyorstesztet küld Magyarország Szomáliának és a Fülöp-szigeteknek

nyugatifeny.hu

“Fülöp-szigetek az egyik legfontosabb partnerünk Ázsiában.”

Újabb fontos bejelentést tett Szijjártó Péter Facebook-oldalán. Bejelentkezésében elmondja: Magyarország eddig is segített a bajban lévő országokon, sőt a terrorveszélyről is ismét beszélt is a külügyminiszter. “Újabb segítség ezúttal Szomáliának és a Fülöp-szigeteknek” — jelentette be az örömhírt Szijjártó a közösségi médián.

Magyarország a hétvégén 400 ezer antigén gyorstesztet küld Szomáliának és a Fülöp-szigeteknek – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán megosztott videóban.


Szijjártó közölte: a világnak számos olyan területe van, ahol a koronavírus-járvány még az eddigieknél is nagyobb kihívást jelent.

Emlékeztetett: Magyarország eddig is segített a bajban lévő országokon, nemrégiben Moldovába, Észak-Macedóniába és Montenegróba küldtek gyorsteszteket. Több ország is kért Magyarországtól hasonló segítséget, ezért most 300 ezer antigén gyorstesztet küldenek a Fülöp-szigeteknek és 100 ezret Szomáliának – ismertette.

“Fülöp-szigetek az egyik legfontosabb partnerünk Ázsiában,

hiszen a kontinens legnagyobb katolikus közössége ott él, és ez a közös párhuzam a Fülöp-szigetek és Magyarország között mindig is fontos alapja volt az együttműködésnek, ezért is segítettünk mindig nekik”

– mondta Szijjártó Péter.

Hozzátette: Szomália pedig komoly terrorhullámmal néz szembe és azért, hogy úrrá tudjanak lenni a biztonsági kihívásokon, Magyarország legalább a járvány kezelésében segít.Reméljük, mindez hozzájárul ahhoz, hogy ebben a két országban a világjárvánnyal szembeni küzdelem sikeresebb tud lenni – magyarázta a külügyminiszter.

Videó:


(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top