Politika

Az ukrán hírszerzés parancsnoka elárulta, Putyin mikor veszítheti el a háborút

nyugatifeny.hu

Oroszországban vezetőváltás lesz.

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője nyár végére várja a döntő fordulatot a háború menetében, és a harcok az idei év végére Ukrajna győzelmével befejeződnek.

Kirilo Budanov vezérőrnagy a Sky News brit kereskedelmi hírtelevíziónak adott, péntek este sugárzott interjúban úgy fogalmazott:

A fordulópont augusztus második felében lesz, és az aktív harci cselekmények zöme az idén véget ér.

Budanov tábornok szerint a háború azzal az eredménnyel zárul, hogy Ukrajna visszaszerzi az ellenőrzést határai felett, és az összes elvesztett területen helyreáll az ukrán fennhatóság, beleértve a Krímet és a Donyeck-medencét.


Hozzátette, ez nem lesz könnyű, de abszolút bizonyos, hogy a háború Ukrajna győzelmével végződik. Arra a kérdésre, hogy miként lehet ebben ennyire biztos, az ukrán katonai hírszerzés vezetője elmondta, hogy “ez a munkám, ezt nekem tudnom kell, hiszen ki tudhatná mindezt, ha nem én”.

Hozzátette, a háború kimenetelének következtében Oroszországban vezetőváltás lesz,

ez a folyamat már el is kezdődött,

ebben az irányban halad és már nem lehet leállítani.

“Megerősíthetjük, hogy Vlagyimir Putyin nagyon rossz állapotban van lélektanilag és fizikailag, nagyon beteg, egyszerre több betegséggel, köztük rákkal küszködik”

– mondta Kirilo Budanov vezérőrnagy a pénteki Sky News-interjúban.

Kijelentette azt is, hogy Oroszországnak hatalmas veszteségei vannak emberekben és fegyverzetben mérve egyaránt. Hozzátette, nem tartja meglepőnek a háború kezdete óta elszenvedett orosz balsikereket, hiszen Ukrajna mindent tud az ellenségről, minden tervét ismeri, szinte már e tervek megszületésének pillanatában.

Budanov úgy fogalmazott, jóllehet Európa komoly fenyegetésnek tartja Oroszországot és fél az orosz agressziótól, mi azonban nyolc éve harcolunk Oroszországgal és elmondhatjuk,

hogy Oroszország széles körben emlegetett ereje csak mítosz.

“Oroszország ennyire nem erős, az orosz hadsereg csupán felfegyverzett emberekből álló horda”


– tette hozzá.

(via, portfolio.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top