Politika

A DK a házbizottságban kérte számon Kövér Lászlót a képviselők szólásszabadságának megsértése miatt

nyugatifeny.hu

Kálmán Olgáék nem hajlandóak öncenzúrát gyakorolni.

A parlament mai házbizottsági ülésén a DK számonkérte Kövér Lászlót a hétfői ülésnapon történtekért – tudatta Kálmán Olga csütörtökön.

Mint arról mi is beszámoltunk: miután hétfőn Gyurcsány Ferenc arról beszélt napirend előtti hozzászólásában, hogy a DK

törvénytelennek tartja az Orbán-kormányt,

a házelnök azt mondta,

“ez volt az első és utolsó olyan felszólalása, ahol törvénytelennek nevezhette a kormányt”.


Kálmán Olga ezzel kapcsolatban most azt közölte:

“Megértjük, hogy Kövér Lászlónak mindez nem tetszik, de az országgyűlési képviselőket véleményszabadság illeti meg az Országgyűlésben is, ezt pedig az Alaptörvény, a házszabály és az országgyűlési törvény is rögzíti.

Kövér nemhogy nem szabhat ki büntetést egy neki nem tetsző vélemény miatt, de a szót sem veheti el ilyen okból.”

A DK részéről Vadai Ágnes vett részt a mai házbizottsági ülésen, és mindezt konkrét törvényi hivatkozásokkal mondta el Kövér Lászlónak, aki azt válaszolta: ő az Országgyűlés méltóságának megsértéseként értékeli, hogy törvénytelennek nevezzük a kormányt, ez pedig tilos.

A kormány azonban nem egyenlő a parlamenttel, a törvényhozás pedig a végrehajtó hatalommal, így nem igaz, amit Kövér mondott.

A házelnök azt is kilátásba helyezte: büntető törvénykönyv-módosítást fog kérni a Fidesztől, hogy a “törvénytelen kormány” kifejezés számítson az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérletnek.

A DK senki kedvéért nem fog öncenzúrát gyakorolni: nagyon sok felszólalásban el fogjuk mondani, hogy törvénytelennek tartjuk a kormányt, és szerintünk az Orbán-rendszer után feles többséggel is el kell törölni a Fidesz hatalmának bebetonozására született alaptörvényt – közölte Kálmán Olga.


Videó:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top