Politika

Botrány a jobboldali szuperkonferencián, nem engedték be a Budapestre érkező amerikai újságírókat a Bálnába

nyugatifeny.hu

Most szembesültek a magyar valósággal.

Csütörtök reggel kezdődött a CPAC Hungary konferencia a budapesti Bálna Rendezvényközpontban. Az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának kétnapos magyar mini kiadásáról tudósító újságírók munkája azonban nem a legkönnyebb.

A konferenciát magyar részről szervező Alapjogokért Központ ugyanis gyakorlatilag

minden sajtóterméket kitiltott

az eseményről, amely nem a magyar közmédia vagy nem tartozik a KESMA alá.


Az MTI, a közmédia, a Hír TV és egyéb kesmás újságírókat tárt karokkal fogadták a szervezők. Már csak amiatt is fura lett volna, ha nem így történik, mert az Alapjogokért Központ főigazgatója, Szánthó Miklós egyben a KESMA vezetője is.

Sok másik sajtótermék azonban nem járt sikerrel. Ezen leginkább a csak a konferencia miatt ideutazó amerikai újságírók akadtak ki, akik még nem ismerték eléggé a magyar sajtóviszonyokat.

Vice azt írja, hogy a csütörtök reggel a Bálna előtt megjelent összes amerikai újságírótól

megtagadták

a belépést, noha azok hónapok óta próbáltak sajtóigazolványokat szerezni a konferenciára.

A Vice-on kívül a Rolling Stone, a Vox és a New Yorker újságíróit is elküldték, annak ellenére, hogy a konferencia amerikai társszervezője, az American Conservative Union (amely az „igazi” CPAC-et is szokta szervezni) korábban ígéretet tett arra, hogy ezek az újságírók be fognak jutni a konferenciára. Az ACU vezetői a helyszínen az Alapjogokért Központot okolták a belépés megtagadásáért.

Rajtuk kívül a Telex információi szerint a Reuters, valamint a Guardian és az Associated Press újságírói is hiába próbáltak sajtós belépési engedélyt szerezni, és bejutni az eseményre. A „nyugati sajtó” képviselői közül egyedül az AFP fotósának sikerült bejutnia értesüléseik szerint, és neki is csak hosszas kérlelés után.

Az egyetlen vigasz az volt, hogy az Alapjogokért Központ közvetítette az interneten a konferenciát, így mi is be tudtunk számolni a fontosabb eseményekről a nap folyamán.


A nap legfontosabb beszédét Orbán Viktor mondta, többek között megosztotta sikerének 12 pontos receptjét is. A sztárvendég Tucker Carlson végül nem jelent meg, és csak egy 40 másodperces videóüzenetet küldött maga helyett.

(via Telex.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top