Politika

Új adók bevezetésére készül a kormány, megpiszkálhatják az egyik legfontosabb adónemet is

nyugatifeny.hu

Jönnek a megszorítások?

A Portfolio tudósítása alapján Varga Mihály sejtelmesen nyilatkozott az idei költségvetéssel kapcsolatban. “Tartani fogjuk az idei hiányt — ez a legfontosabb mondat,

nem mennék bele különböző szókifejezésekbe, hogy kiigazítás vagy megszorítás

— mondta miniszterjelölti meghallgatásán a régi-új pénzügyi tárcavezető, utalva arra, hogy a 4,9%-os hiányt mindenáron tartani szeretnék.

Varga arról beszélt, szükséges lesz korrigálni az idei költségvetést az infláció mértéke, az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciók és a világgazdasági helyzet romlása miatt. Azt nem fejtette ki, milyen korrekciók várhatók az új kormány felállását követően.

A hvg szerint bár hivatalosan adóemelést nem tervez a kabinet, a fogyasztást terhelő adókon marad a hangsúly a munkát terhelőkkel szemben. Mindemellett

a katával kapcsolatban felmerül a kérdést, jelenlegi formájában fennmaradhat-e.

Varga bizottsági meghallgatásán arról beszélt, megfontolják, hogy különadókat vetnek ki az extraprofitot termelő ágazatokra. “Az energetikai ágazat például nyertese a mostani energiaár-emelkedésnek” — jelentette ki, de hozzátette, még mérlegelnek a különadókkal kapcsolatban.


Azt is megemlítette a miniszter, hogy a jelenlegi cseh kormány a hivatalba lépését követően 5%-kal csökkentette az állami intézmények kiadásait, és ezt ő is mérlegelésre érdemes tényként kezeli. Ez azonban Orbán Viktor hivatalait érzékenyen érintené.

(Portfolio/hvg.hu/444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top