Politika

Csehország nem nyújt védelmet azoknak az ukrajnai menekülteknek, akiknek van magyar állampolgárságuk

nyugatifeny.hu

“Forró krumpliként dobálják” a hatóságok a menekülteket.

A cseh kormány változtat az ukrajnai menekülteket érintő szabályozáson, miután több száz roma származású, ukrán-magyar kettős állampolgárságú ember rekedt a prágai főpályaudvaron – számolt be a Prágai Nemzetközi Rádió.

A tudósítás szerint a hatóságok “forró krumpliként dobálják” a mintegy 450 embert, köztük kisgyerekeket, akik az állomáson táboroznak. Csak néhányukat vitték át az onnan pár kilométerre lévő sátorvárosba. A cseh belügyminiszter, Vít Rakušan azt mondta: ukrán kollégájával egyeztetett az ügyükről, és arra jutottak, hogy az érkezésük hátterében a szervezett bűnözés állhat, amelynek célja a menekülteknek járó juttatások megszerzése.


A szigorítások értelmében azoknak, akiknek van európai uniós állampolgárságuk – konkrétan magyar útlevelük –, azoknak

a cseh hatóságok nem fognak segítséget nyújtani.

Rakušan közlése szerint ügyintéző pontot állítanak fel a főpályaudvaron az Ukrajnából érkezőknek, ahol tájékoztatják őket arról, hogy joguk van az ideiglenes védelembe vételre, de

a magyar állampolgársággal rendelkezőket ez nem illeti meg.

(via, rtl.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top