Politika

Kínos: Orbánék amerikai sztárszónoka egy 40 másodperces videót küldött maga helyett a jobboldali szuperkonferenciára

nyugatifeny.hu

Ciki.

Balog Zoltán és Köves Slomó áldásával kezdődött meg Csütörtökön reggel a CPAC Hungary konferencia Budapesten.

Az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának kétnapos magyar mini kiadására aktív republikánus politikusokat személyesen nem, csak online sikerült elhívnia a szervezőknek, helyettük főként európai jobboldali és szélsőjobboldali politikusok, valamint magyar kormányközeli szereplők érkeztek csütörtök reggel a Bálnába.


Az egyházi vezetők áldása után Tóth Gabi és Vastag Csaba felejthetetlen előadásában csendült fel a magyar és az amerikai himnuszt. Ezt követően egy reklámfilm következett, amiből többek között megtudhattuk, hogy

“a posztmodern baloldal jelenkori ádáz támadásai”

egy lapon kezelhetőek a Török Birodalom és a kommunista uralom elnyomásával (előbb török várostrom és szovjet tank tűnik fel a képernyőn, majd egy éles váltással egy Pride-felvonulást és Kamala Harris amerikai alelnököt mutatja a kamera). De az is kiderült, hogy “Magyarország a jobboldal reneszánszának élén áll”,

a magyar jobboldal pedig “kiáll a szólásszabadság mellett”.

A konferenciát Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója nyitotta meg, aki a kormányzathoz közel álló médiumokat tömörítő KESMA vezetőjeként is ismerős lehet az olvasóknak. Magyar részről az Alapjogokért Központ a főszervezője a CPAC Hungarynek. A szervezet 2013-as megalakulása óta “kutató-elemző központként” állami milliárdokból épül, és csak a 2022-es működésére kétmilliárd forintnyi közpénzt kapott.


Szánthó beszédét egy John F. Kennedy-idézettel indította, és kifejtette, hogy a történelem legismertebb demokrata párti elnöke, aki az emberi jogokért és az ingyenes egészségügyért küzdött (utóbbi bár Európában természetes, az amerikai jobboldal ádázan küzd a bevezetése ellen), manapság valójában a Republikánus Pártban politizálna.

Az Alapjogokért Központ vezetője után az amerikai, “igazi” CPAC-et szervező American Conservative Union elnöke is felszólalt, majd következett az esemény egyik sztárvendége, Tucker Carlson.

A Fox News rasszista megnyilvánulásairól is ismert sztárműsorvezetője tavaly augusztusban járt legutóbb Magyarországon. Akkor egy héten keresztül Budapestről sugározta Amerika legnézettebb hírműsorát, a Tucker Carlson Tonightot, interjút készített Orbán Viktorral, előadást tartott az MCC Feszten és egy dokumentumfilmet is forgatott Magyarország és Soros György “gigászi csatájáról”.

Carlson legutóbb azzal került a reflektorfénybe, hogy Ukrajna lerohanása után olyannyira oroszbarát hangnemet ütött meg a műsorában, hogy az orosz média parancsba kapta, hogy szerepeltesse és dicsérje minél többet a jobboldali műsorvezetőt.

Korábban amúgy pont az Alapjogokért Központ egyik elemzője jellemezte Carlsont az egyik utolsó olyan amerikai újságíróként,

aki még tényeken alapuló újságírást folytat.

Azt már előzetesen is lehetett tudni, hogy Carlson személyesen nem lesz jelen, hanem csak “online csatlakozik majd” a konferenciához. Mint kiderült az “online csatlakozás” ez esetben azt jelentette, hogy a műsorvezető elküldött

egy kereken 40 másodperces, előre felvett videót maga helyett.

A rövid bejelentkezésében Carlson egy “szabad, tisztességes és gyönyörű” országként jellemezte Magyarországot, amelynek kormánya óvja a magyar népet és a magyar családokat. Arról beszélt, hogy sajnálja, hogy nem lehet Budapesten, de még visszatér majd Magyarországra a jövőben.


Carlson videóüzenetét Orbán Viktor követte, aki a műsorvezetővel ellentétben ott volt a Bálnában, és rendes beszédet is mondott. A magyar miniszterelnök beszédében egyebek mellett nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a “progresszív baloldal” mondja meg, mi a helyes és mi nem, majd megosztotta a sikerének receptjét is 12 pontban, ahol többek között elmondta, hogy a pártpolitikának és a médiának el kellene válnia egymástól, majd kijelentette, hogy a politikai sikerhez saját médiára van szükség.

Itt az élő videó a több órás teljes eseményről, bele tudsz tekerni:

(via telex.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top