Politika

Nyílt levélben tiltakozik a PDSZ, amiért Pintér végleg elvenné a sztrájkjogot a tanároktól

nyugatifeny.hu

Reagált a szakszervezet Pintér különös kijelentéseire.

Ma nyílt levelet írt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a képviselőknek — számolt be róla a szakszervezet Facebook oldalán. A PDSZ tiltakozik a sztrájkjog ellehetetlenítése és a kilátásba helyezett fenyegetések ellen.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt csütörtök este Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője, aki elmondta, aggasztónak tartják, hogy Pintér Sándor korábbi belügyminiszterhez került a közoktatás. Mint elmondja, számolnak a lehető legrosszabb forgatókönyvekkel is, és fel vannak készülve, hogy a kormánypárt minden eszközt kilátásba helyezhet, hogy elhallgattassa a tanárok tiltakozását.


Nyílt levelükben kérik, hogy ne tegyék lehetővé, hogy elfogadásra kerüljön a Gulyás Gergely miniszter által benyújtott “törvényjavaslat”, és a hozzá kapcsolódó – 2022. május 19-én benyújtott – kormánypárti módosító javaslat. Mint írják, e rendelet gyakorlatilag ellehetetlenítené a sztrájkot az oktatási intézményekben, súlyosan sértve egy munkavállalói csoport sztrájkhoz, mint alapjoghoz fűződő jogát.

A PDSZ a salátatörvényt, jogfosztó törvényalkotásnak minősíti, és mint írják az állampolgári alapjogok nem korlátozhatók.

A PDSZ nyílt levele:

Videó:


(via, atv.hu / PDSZ/Facebook) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top