Politika

1000 forintos kenyér – Orbán a megélehetésünkkel játszik?

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az EU agrárbiztosa hívta fel rá a figyelmet, hogy az ukrán válság az EU teljes hozzáállását megváltoztatja az élelmiszerellátás területén, hiszen Ukrajna fontos exportőr az EU irányába a gabonától a csirkéig. A Fekete-tengeri kikötők elfoglalása és önmagában a háború komoly gabonahiányt okozhat egész Európában.

Bár Orbán Viktor úton-útfélen azt hangoztatja, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát, úgy tűnik, ez nem más, mint egy hatalmas lózung, mert aki jár vásárolni, az máris tapasztalja, hogy micsoda áremelkedés tapasztalható, és

HAMAROSAN AKÁR 1000 FORINT IS LEHET EGY KILÓ KENYÉR!

A szakemberek előrejelzései szerint ha az orosz-ukrán háború elhúzódik, és az ukrajnai gabonaexport tovább akadozik, akkor nyár végére sajnos ezzel az árral fogunk találkozni! Tavaly 62 ezer forintos tonnánkénti búzaárral kezdődött az év, most pedig 135 ezer forintnál tart a tonnánkénti ár, tehát több mint duplájára emelkedett!!! A kormány azonban mintha ölbetett kézzel ülne, pedig van a kezében eszköz, hogy ezt megakadályozza. Még március elején határozatban hirdették ki, hogy május 15-ig minden, Magyarország területéről külföldre kivinni kívánt búzát, rozst, árpát, zabot, kukoricát, szójababot és napraforgót előzetesen be kell jelenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

Ha pedig azt tapsztalnák, hogy az exportra szánt mennyiség veszélyezteti a magyarországi ellátást, akkor az állam megveszi a felkínált gabonát, hogy az Magyarországon maradjon. A határozatot a magyar kormány is ugyanazzal az indokolta, mint az EU biztos, Ukrajnában a háború miatt jelentős terméskiesésre kell számítani. Csakhogy, ennek ellenére a magyar kormány


EGY SZEM BÚZÁT NEM TARTOTT ITTHON, UGYANÚGY ENGEDÉLYEZTÉK A KIVITELT MINT EDDIG,

a rendelkezés bevezetése óta összesen mintegy 3 millió tonna termény exportját jelentették be, melyet itthon lehetett volna tartani! Ez a mennyiség megfelel az eddigi években megszokottaknak, az agrártárca szerint nem volt indokolt az elővásárlási jog gyakorlása. Csak azt nem értjük, akkor miért emelkedik hihetetlen mértékben a búza ára, és miért tart mindenki a hiányból fakadó áremelkedésektől.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top