Politika

Radványi Miklós: Megállíthatatlanul a katasztrófába rohan Orbán Magyarországa

nyugatifeny.hu

Megkezdődött az egypárti diktatúra helyreállítása.

A történelem tanítása szerint egy ország megállíthatatlanul a katasztrófába rohan, amikor életmóddá válik a politikai és gazdasági korrupció. Erre hívja fel a figyelmet az évtizedek óta az USA-ban élő jogász-politológus, Radványi Miklós, aki úgy fogalmaz, hogy Orbán Viktor és bűnszövetkezetének a korrupciója és kapzsisága nem ismer határokat, amit számos, a NER-lovagok gazdagítását célzó kormányzati projekt is bizonyít.

A magyar Orbanisztán közelgő összeomlása címet viselő legfrissebb írásának a végkövetkeztetése: “az abszolút hatalom mindig dehumanizálja az azt gyakorlókat. A féktelen politikai erővel felruházott Orbán meg van győződve arról, hogy ő uralkodik… Neki és szánalmas alattvalóinak már csak ezért is szembe kell egyszer nézniük a totális nemzeti felelőtlenségük halálos politikai és gazdasági következményeivel”.


A politikai hatalom, különösen egy diktatúrában, olyan, mint a méz, magához vonzza a leginkább kontrollmániás és legkegyetlenebb bunkókat, akik a múltban ragadtak, ám úgy tesznek, mintha a magukénak vallanák a leginkább a külső hatások által diktált új elképzeléseket. Ilyenek azok az egykori feltörekvő fiatal kommunisták – Orbán Viktor és mai kormányában is helyet kapó legközelebbi társai –, akik a nyolcvanas évek végén Horváth István akkori belügyminiszter veje, Stumpf István köré tömörültek – írja Radványi Miklós, a jobbközépen elhelyezkedő washingtoni Frontiers of Freedom alelnöke, az intézet honlapján megjelent legfrissebb blogbejegyzésében. Mint írja, ma, tizenkét évnyi egypárti diktatúra után ezek az emberek pontosan olyan tekintélyelvűvé váltak, mint amilyenek a kommunista szüleik és nagyszüleik voltak.

A magyarok korrupció-hagyományait, a “kettős beszéd” és a “kettős gondolkodás” kialakulására, a valódi rendszerváltásra és a nyugati felzárkózásra való felkészületlenség okaira is kitérő írás leszögezi: a történelem tanítása szerint

egy ország megállíthatatlanul a katasztrófába rohan, amikor életmóddá válik a politikai és gazdasági korrupció.

S Orbán alatt 2011-ben, az egyoldalúan elfogadott új Alaptörvénnyel megkezdődött az egypárti diktatúra helyreállítása, majd tíz öncélú alkotmánymódosítás után Orbán “bebetonozta a demokrácia és a jogállamiság halálát, ellehetetlenítette az ellenzék győzelmét”.

“Orbán Viktor és bűnszövetkezetének korrupciója és kapzsisága nem ismer határokat, ezt pedig számos, önmaga, tágabb családja és szűk ifjúkori baráti társaságának tagjai, a népnyelv által NER-lovagokként aposztrofált kör gazdagítását célzó kormányzati projekt is igazolja”

– hangsúlyozza Radványi Miklós, aki példák sorát hozza fel a korrupcióra:

  • Ilyen a Budapest-Belgrád vasútvonal,
  • a Paks-2 projekt,
  • a hírhedt Microsoft-botrány,
  • a kínai Fudan Egyetem tervezett kampusza,
  • az állami egyetemek kiszervezése az Orbán strómanjai által irányított magánalapítványokba,
  • és persze a letelepedési kötvény-biznisz, aminek köszönhetően a főként Oroszországból és Kínából érkező megkérdőjelezhető karakterek sokasága Orbán Viktor és kormánya “legális” megvesztegetésével bejuthat az Európai Unióba.

“Ezek a nemzetbiztonsági projekteknek kikiáltott ügyek, számtalan offshore cég szövevényes hálójával párosulva tartós egzisztenciális fenyegetést jelentenek és jelentenek a NATO és az Európai Unió biztonságára, valamint a kontinens pénzügyi és gazdasági stabilitására” – figyelmeztet Radványi.


Ezzel arra utalva, hogy már Mózes is figyelmeztetett a megvesztegetés veszélyeire (“elvakítják a bölcsek látását”). Radványi kiemelte: ebben benne van a mai Magyarország legfőbb tragédiája. A korrupció halálos vírusa még azokat is megfertőzte, akiket a lopás, a sikkasztás, a vesztegetés, a zsarolás és a pénzmosás elleni küzdelemmel bíztak meg.

“Az abszolút hatalom mindig dehumanizálja az azt gyakorlókat. A féktelen politikai erővel felruházott Orbán meg van győződve arról, hogy ő uralkodik, semmint szolgálná a magyar embereket. Neki és szánalmas alattvalóinak már csak ezért is szembe kell egyszer nézniük a totális nemzeti felelőtlenségük halálos politikai és gazdasági következményeivel” – írja legfrissebb blogbejegyzésében Radványi Miklós.

(via, hirklikk.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top