Politika

Videóval: Megtrollkodta Novák Katalin rendezvényét egy román politikus

nyugatifeny.hu

Váratlan meglepetés érte.

Szombaton az erdélyi Gyulafehérváron leleplezte a város Bethlen-szobrát Novák Katalin. A lepel levételét követően azonban váratlanul odalépett hozzá egy román szenátor, aki egy virágcsokrot és egy kokárdát adott oda a megszeppent államfőnek.

A köztársasági elnök az Erdélyi Református Egyházkerület püspökével, Kató Bélával, valamint Balog Zoltán korábbi Emmi-miniszterrel érkezett, ahol először a település polgármestere, Gabriel Plesa adott át Nováknak egy virágcsokrot. Ezt követően együtt mentek a szoborhoz.


Az alkotás leleplezését követően rövid taps, majd fotózkodás következett, ezután egy román szocialista szenátor,

Călin Mătieș lépett az elnök elé, kezében egy trikolóros rózsacsokorral, valamint egy kokárdával.

A biztonsági őrök csak késve léptek a politikus mellé, őt azonban a polgármester bemutatta Nováknak.

Köszönöm. Remélem, hogy a magyarok békességben és biztonságban élhetnek itt” — reagált a váratlan helyzetre a köztársasági elnök. Ezután a biztonsági őrök megkérték, hogy távozzon, de ő nem hallgatott rájuk. Ehelyett a román felkelést irányító jogász, Avram Iancu képét akarta odaadni az államfőnek.

150 évvel ezelőtt Avram Iancu is védte ezt a várat, ezt a polgármester is jól tudja” — mondta, majd lerakta a képet Bethlen Gábor szobra elé. Ezután elmondta, hogy a helyszínen a jogásznak kellett volna szobrot állítani. “Ez nem a provokációról szól, hanem a nemzeti identitásról” — jelentette ki.


(Transtelex nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top