Politika

Orbán Viktor hivatalosan bejelentette: felrúgja a megállapodást, és mégis folytatja a gigaberuházást, ami ellen tömegek tiltakoztak

nyugatifeny.hu

Szerinte erre minden oka megvan.

Néprajzi Múzeum vasárnapi megnyitóján felszólalt Orbán Viktor, és ennek során arról beszélt, “megkapta a felhatalmazást“, hogy folytassák a Liget-projektet. Mint ismert, a beruházás jelentős környezetkárosítással jár, és a Karácsony Gergely vezette fővárosi koalíció már az első pillanattól ellenzi a közpark beépítését.


A kormányfő beszédében köszöntötte a jelenlévőket, és ennek során a főpolgármestert is üdvözölte volna, de mint mondta, “kegyeleti okokból” (ezt halottak esetében szokás mondani — a szerk.) nem köszönti őt, mert nincs jelen.

A miniszterelnök szerint április 3-án világos felhatalmazást kaptak arra, hogy folytassák a beruházást.

Az kérdéses, hogy milyen felhatalmazásra gondol Orbán, ugyanis az országos eredménnyel ellentétben Budapesten az összellenzék elsöprő győzelmet aratott, ugyanis 18-ból 17 választókerületet megnyert a városban. Mindenesetre

a miniszterelnök a korábbi óriási civil tiltakozás ellenére folytatni akarja a Városliget beépítését.

Ha mi eltűnnénk, valami pótolhatatlan tűnne el a világból” — indokolta a fakivágásokkal, szabad földterületek letérkövezésével járó beruházást a kormányfő, azt azonban nem mondta el, miért éppen egy parkban, Budapest tüdejében szükséges új épületeket felhúzni.

Arról is értekezett, a magyarság kulturálisan befogadó nép volt. “A magyarság olyan, mint egy anyajegy” — fogalmazta meg mély filozófiai gondolatait. “A magyar lélek olyan, mint a természet vadvirága” — folytatta. “A magyar lélek szép, a magyar élet tetszetős élet” — idealizálta a hazai helyzetet a miniszterelnök.

A teljes videót itt lehet megnézni:


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top