Politika

Nagyon kiakadt az Európai Parlament alelnöke Orbán miatt: “Mindenki tudja, hová megy a pénz!”

nyugatifeny.hu

Pórul járhat a miniszterelnök.

Katarina Barley, az Európai Parlament szociáldemokrata alelnöke arról beszélt a Deutschlandfunknak adott interjúban, hogy Magyarország kihagyásával kellene kezdeményeznie az olajembargót az Európai Unió 26 országának. Hozzátette, ez nem ideális eset, azonban Orbán Viktort szerinte csak pénzzel lehetne rávenni az olajembargó támogatására.

A politikus felhívta a figyelmet, ha mégis kapna forrásokat Magyarország, akkor minden bizonnyal a miniszterelnök köre kapná meg. Kijelentette, ebbe nem szabad beleegyeznie az EU-nak.

Magyarország mellett az embargó részleges elutasításában érintett Csehország, Szlovákia és Bulgária, ezen országok azonban az EU-val közösen keresik a megoldásokat. “{E}gyedül Magyarország használja ezt politikai játszmáira, és arra is, hogy ismét többletpénzt irányítson Magyarországra” — jelentette ki Barley. Hozzátette, Orbán

a helyreállítási alapból kivett pénzekből akarja kipótolni a jogállamisági viták miatt elmaradt támogatásokat.

Barley rámutatott, Mészáros Lőrinc 35 éves autópálya-koncessziós győzelme újabb példa arra, hogy Magyarországon korrupt rendszer működik. Magyarország 15-18 milliárd eurót követel infrastruktúra-építésre, hogy az ország boldogulni tudjon az orosz olaj nélkül is.


{T}eljesen világos, hogy ez a pénz is Mészáros Lőrincnél van, vagy Orbán vejénél vagy annak édesapjánál — mondta az EP-alelnök. “Szinte merésznek tartom kijelenteni, hogy még 15-18 milliárd eurót akarunk, most, hogy mindenki tudja, hová megy a pénz, és ki nyeri ezt a pályázatot” — tette hozzá Barley.

(Deutschlandfunk/hang.hu nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top