Politika

Polt Péter úgy tudja, Magyarország “elvi okok miatt” nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez

nyugatifeny.hu

Polt furfangos magyar észjárással érvelt.

Polt Péter legfőbb ügyész Bécsben az Európai Unió tagállamainak ügyészségeit tömörítő szervezet, a Network ülésén tartott előadást az Európai Ügyészségről, a magyar ügyészség és az uniós társszervezetek együttműködésről.

Ebben többek között arról beszélt, hogy

Magyarország “elvi okok miatt nem csatlakozik a szervezethez”,

de ettől még törekszik rá, hogy “védje az EU pénzügyi érdekeit”.

Polt arról is beszélt, hogy az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények esetében – ha az Európai Unió azt szükségesnek látja – pótmagánvádlóként léphet fel. Erre a magyar jogrendszer a magyar ügyészség álláspontja szerint ma is lehetőséget ad, tette hozzá. Az Európai Uniót – ebben az esetben mint sértettet – a pótmagánvádas eljárás során akár az Európai Ügyészség is képviselheti.


Polt emellett azzal is érvelt, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozás hiánya szerinte már csak azért sem lehet baj, mert az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal ), “közvetett módon”, a magyar hatóságok segítségével elvégezheti ugyanazt a munkát,

mint amit máshol az Európai Ügyészség csinál.

2022 márciusáig az EPPO 8 európai nyomozási határozatot bocsátott ki Magyarország irányába, amelyből hármat már teljes egészében végrehajtottak a magyar ügyészek, zárta Polt.

(via, telex.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top