Politika

Diplomáciai botrány: a horvát elnök csak legyintett mikor Orbánról volt szó

fuggetlennemzet.hu

Érezhető kétértelműen, de megvédte Orbán Viktort a magyar-horvát diplomáciai botrányban Zoran Milanović horvát államfő.

A magyar miniszterelnök még pénteken, a Kossuth Rádiónak adott interjújában tett egy megjegyzést, hogy az Oroszország elleni olajembargóval Ursula von der Leyen „fittyet hány” Magyarország földrajzi adottságaira, az olajszállítást megkönnyítő tengereink ugyanis nincsenek, de „lennének , ha nem vették volna el őket”. Utóbbi miatt hatalmas felháborodás tört ki, a horvát külügyminisztérium bekérette a zágrábi magyar nagykövetet.


Úgy tűnik, Zoran Milanovićot ez nem zavarja túlságosan, az N1 hírtelevízióban is megjelent nyilatkozata szerint elég ártalmatlannak találja Orbán Viktor kijelentéseit.

– Orbán Viktor színes személyiség, egy baráti szomszéd ország miniszterelnöke, akinek az efféle kis provinciális obszessziók a tengerrel a repertoárjához tartoznak. Nem venném őket túl komolyan. (…) Ő csak az országáért harcol (…), nem kérte a tengert – intézte el néhány szóval a magyar miniszterelnök félmondatát a horvát államfő, aki ezen túl az ellenzéki szociáldemokraták politikusaként inkább Andrej Plenković horvát miniszterelnök és pártja, a Demokratikus Közösség (HDZ) bírálatára használta fel a diplomáciai botrányt. Állítása szerint amikor ő maga bírálta Orbánt, Plenković hallgatott, a HDZ EP-képviselői pedig mindig a Fidesszel szavaztak az Európai Parlamentben.


 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top