Politika

15 pótlap kellett ahhoz, hogy Lázár János felsorolhassa ingatlanjait

ezalenyeg.hu

Szegény Lázár Jánosnak 15 plusz oldalra volt ahhoz szüksége, hogy minden ingatlanját (legalábbis a saját nevén lévőket) felsorolhassa vagyonnyilatkozatában. De sajnáljuk…

 

Elég valószínű, hogy Lázár János nem azért tért vissza az országos politikába, sőt az Orbán-kormányba, mert az elmúlt években megszorult volna.


Ingatlanjainak felsorolásához 15 pótlapra volt szükség.

Lázár János továbbra is az egyik leggazdagabb földesúr a Parlamentben, vagyona és ingatlanjainak száma évről-évre nő – írja a HVG.

Mondjuk ő legalább bevall valamennyit a vagyonából, nem úgy mint Orbán vagy sok más cimborájuk.

Lázár az új építési és beruházási miniszter – jelentsen ez bármit is – jelenleg, papíron 36 ingatlan van a tulajdonában.

Idén még nem vett új földeket vagy házat. Tavaly annál többet.

Jelenleg az összes mezőgazdasági földterülete jóval több mint 160 hektár. Ez már NER-szinten is tekintélyes birtok!

Van 24 szántója, több erdő is a tulajdonában van. Valamint ott van a hódmezővásárhelyi háza és XII. kerületi társasházi lakása is.


Nem csak az ingatlanjai, a pénze is nőtt. Két éve 12 milliót, év elején 14,5, most már 18 milliót vallott be. Úgy látszik nem mindenkinek okozott gondot a világjárvány, a drágulás, a gazdasági válság. Könyvkiadásból is van 8,12 milliócskája, és van 8 millió forintnyi kintlévősége is.

Adósságaiból nem törlesztett semmit az elmúlt években, lehet hogy élt a hitelmoratóriummal!? Összesen 115 millió forinttal tartozik bankoknak, magánszemélyeknek. Bevételei miatt eddig sem kellett aggódnia, és most, hogy Orbán újra felkarolta, ezután sem kell majd.

Lázár országgyűlési képviselőként 1,58, kormánybiztosként 1,31 millió forintot kap, ezen felül a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványtól további 1 millió, a Jövő Nemzedék Földje Alapítványtól pedig 950 ezer forintnyi bevétele volt havonta.

A földterületeinek bérbeadásából is van pénze. 17 millió forint, de hogy ez havi, eseti vagy időszakos, azt nem lehet tudni, mert mindegyiket bejelölte.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top