Politika

Ez mindenkinek fájni fog: kiürült a kassza, megérkezett a brutális Orbán-csomag

Kép forrása: AFP

Pünkösdre – mint az várható volt – megérkezett az Orbán-csomag, és bizony ez fájni fog. Nagyon! 

 

Első számolásra úgy 3000 milliárd forintos megszorítás van a tegnapi közlönyben: 800 milliárd forint különadó (véletlenül sem az extra profitot adóztatják, simán be fogják hajtani akár veszteséges cégeken is), 1081 milliárd kiadáscsökkentés, 1150 milliárd lefújtberuházás. Csak összehasonlításként: az új Puskás Stadion 190 milliárd forint volt, a 13. havi nyugdíj idén februárban pedig nagyjából 200 milliárd forint kiadást jelentett

– sorolja a Facebookon Hadházy Ákos, aki szerint lehet ezt bárhogy nevezni, de legegyszerűbb pénzbehajtásnak. Mert egyszerűen üres a kassza. Miért üres? Mert:


  • elosztogattak mindet a választások előtt;
  • a “Brüsszel elleni szabadságharc” következtében nem jön pénz az EU-tól.

 

Mondhatnak bármit, ennek úgyis az egyszerű emberek isszák meg a levét: gazdasági visszaesés és infláció jön, aminek következtében munkanélküliség és elszegényedés vár a magyarokra. Ez a következménye annak, hogy a Fidesz és a kormány nem kormányoz, csak mindig kampányol. Mindent alárendeltek az április 3-i választásnak, egy percig sem gondolva arra, hogy mi lesz azután. 


Lehetne sértődötten azt mondani, hogy erre szavazott a nép, de a népet becsapták. És erre remélhetőleg hamarosan sokan rájönnek. Ezt megakadályozandó szinte biztosan erősödni fog a propaganda hazugságáradata, új ellenségeket mutatnak majd az embereknek, és minden korábbinál keményebben támadják majd azokat, akiket a rendszer ellenségeinek vélnek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top