Politika

Kitört a rezsiháború: Németh Szilárd üzent Karácsony Gergelynek

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem hagyta szó nélkül Németh Szilárd Karácsony Gergely vasárnapi bírálatát a rezsicsökkentésről. A rezsibiztossá kinevezett politikus szerint a főpolgármester „a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója”.

 

Ahogy a Blikk is megírta, szombaton döntött róla a magyar kormány a Sopronban kihelyezett kormányülésen, hogy megváltoztatja a rezsicsökkentésre vonatkozó szabályokat és a visszaélések miatt a villamos energia és a földgáz egyetemes szolgáltatásra kizárólag a lakossági fogyasztót tekintik jogosultnak. Vasárnapi posztjában Karácsony Gergely élesen bírálta a döntést, mert szerinte az intézkedéscsomag szerinte brutális megszorítás, kiemelve, hogy az Orbán-kormány jelenlegi formájában felszámolta a rezsicsökkentést. A főpolgármester ezután bejelentette, hogy több lépésben próbálja megvédeni a fővárosiakat a rezsicsökkentés negatív hatásaitól.

 

Nem kellett sokat várni az újra rezsibiztossá kinevezett Németh Szilárd reakciójára. Szintén vasárnapi közleményében azt írta:

– Gyurcsánnyal és Márki-Zay-jal arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, hülyeség, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni – írta a fideszes politikus, aki szerint a főpolgármester a „baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója”.


– Karácsony Gergelyt, a messze leggazdagabb önkormányzat vezetőjét, no meg a baloldali pártokat is arra biztatjuk, hogy járuljanak hozzá a rezsicsökkentés védelméhez ahelyett, hogy a frakciók alakításával trükköznek, hogy milliárdokat tegyenek zsebre – üzente Németh Szilárd Karácsony Gergelynek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top