Politika

Varga Mihály megveszi a balatoni luxusingatlanat, amit eddig áron alul bérelt

ezalenyeg.hu

Varga Mihály vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy megvásárolja a százmilliós értékűre becsült balatoni úszómedencés házat, amit az elmúlt években 150 ezerért bérelt.

 

Áron alul bérelte a pénzügyminiszter a luxusingatlant

Manapság egy külkerületben lévő panellakást sem lehet 150 ezerért kibérelni. Ehhez képest Varga Mihály pont ennyiért bérelt az elmúlt években egy balatoni luxusingatlant.

Most, hogy Varga és barátai még négy évig talicskával tolják haza a lóvét, gondolta vásárol egy ingatlant magának. Eddig csak bérelte a gyenesdiási nyaralót.

Az Átlátszó számolt be róla pár hónapja, hogy Varga áron alul bérelhetett egy nagyjából 169 milliós medencés balatoni luxusházat, ráadásul egy általa kitüntetett trafiktulajdonos cégétől. Hiszen a NER-ben senkit sem hagynak hátra.

A legfrissebb vagyonnyilatkozatából derül ki, hogy annyira megszerette a luxust, hogy meg is veszi. Vagy lehet így akarja elkerülni a hasonló cikkeket!?

A gyenesdiási 204 négyzetméteres luxusház, garázzsal, medencével 2019-ben épült, Varga 2020-tól bérli, idén pedig meg is veszi. Válság ide vagy oda…

Valaki meglepődik még azon, hogy az Átlátszó információ szerint a ház egy olyan cég tulajdonában van, amelynek tulajdonosa számos közbeszerzést nyert el korábban más cégeivel? Valószínűleg nem lepődik meg ezen már senki.


A korábbi cikk megjelenése után Varga egy Facebook-posztban reagált. Ebben cáfolta, hogy havi 100 ezerért bérli a házat. Kemény 150 ezret fizet érte. Manapság nagyjából a Havanna-lakótelepen lehet egy 50 négyzetméteres panellakást ennyiért bérelni. 

Varga baráti áron bérelte az ingatlant, cimborájától. De nyilván a cimbinek is megérte, hiszen számos közbeszerzés megnyert.

Azt nem lehet tudni, miből telik erre az ingatlanra Vargának… Hiszen vagyonnyilatkozata szerint állampapírokban és részvényekben vannak megtakarításai nagyjából 38 millió forint értékben. Ennyiből mai árakon egy garzonlakást sem biztos, hogy meg tudna venni…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top