Politika

Beérett Dobrev Klára munkája: “Az európai minimálbérnek köszönhetően jobban fogunk élni Magyarországon”

nyugatifeny.hu

Elmagyarázta, mit jelent ez pontosan.

Hétfő este megszületett az előzetes megállapodás az európai minimálbérről

– jelentette be Dobrev Klára a Facebook-oldalán.

Dobrev kedd este az Egyenes Beszédben járt, ahol kifejtette, mit is jelent pontosan az európai minimálbér.

“Mostantól kezdve, miután a jogszabály életbe fog lépni, nem lehet a minimálbéreket össze-vissza, eltussolva emelni, hanem

szabályozott, egyértelmű rendben

kell meghatározni és emelni.”

– magyarázta. A jogszabály a szakszervezeteket is megerősíti, elérve, hogy a dolgozók 80%-a szakszervezeti tag legyen, és képviselje magát; ma ez a szám Magyarországon 9%.


“Természetesen nem a dolgozót kötelezik, hogy szakszervezeti tag legyen, hanem meg kell teremteni a kormánynak az összes olyan feltételt, ami garantálja, hogy a szakszervezetek visszakapják a jogaikat. Európában ahol erős szakszervezetek vannak, ott magasabbak a bérek, és nagyobb biztonságban tudnak dolgozni az emberek.”

– mondta.

Dobrev azt is világossá tette, hogy a magyar dolgozó nem fog annyit kapni, mint egy luxemburgi dolgozó; annyit fog kapni, hogy tisztességen meg tudjon élni Magyarországon. Az új minimálbér-szabályozás alkalmazásával legalább

250 ezer forintnak

kellene lennie a magyar minimálbérnek, ha az átlagbérhez vagy a mediánbérhez mérjük. Ha a DK lenne kormányon, a minimálbér legalább ez az összeg lenne, de az infláció miatt folyamatosan emelnék a minimumot.

A politikus szerint a kormánynak világossá kell tennie, hogy milyen szabályozás szerint számítják a minimálbért, és évente felül kell vizsgálnia:

“Ma nincsen a minimálbérnek egyértelmű szabályozása. Ez jelen pillanatban az érdekegyeztetés kiüresedésével végképp Orbán Viktor kénye-kedve szerint alakul. Az új szabályozás megköveteli a kormányoktól, hogy előre mondják meg, pontosan mi alapján fogják meghatározni a béreket.”

Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy ezt a szabályozást a 2019-es EP-kampányban megígérte, és most valóság lett belőle. Ahogy azon is sokat dolgoztak a DK-s EP-képviselők, hogy Magyarország rendelkezésére álljon 13 ezer milliárd forintnyi uniós támogatás – azonban ezt Orbán nem tudja lehívni a korrupció állapota miatt.

“A kormány brutális megszorításokra készül azért, mert nem hajlandó abbahagyni a lopást, és lebontani a korrupciót”

– mondta.

A videót itt nézheted meg:





Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top