Politika

A Mol vezérigazgatója megszüntetné a benzinárstopot: Arra is van javaslata, mikortól emelkedjenek az árak

nyugatifeny.hu

Jön a 800 forintos benzin mindenkinek?

Interjút adott a Mandinernek Hernádi Zsolt, a Mol-vezér pedig a lapnak többek között elmondta: júliustól ha nem is egy lépésben, de fokozatosan ki kellene vezetni az árkorlátozást.

“Legalábbis ellátásbiztonsági szempontból ez lenne a célszerű. De ez a kérdés nem a miénk. A mi felelősségünk a döntéshozók tájékoztatása”

– fogalmazott Hernádi Zsolt.


Szerinte most azért is vannak magas árak, mert túlkereslet van, ezért úgy látja, muszáj lenne csökkenteni a fogyasztást is.

Egyre gyakrabban hangoznak el javaslatok, mint a tömegközlekedés támogatása, a nagyvárosi autómentes hétvégék. A rászoruló rétegeket pedig célzott támogatással kell és lehet segíteni

– ötletelt Hernádi Zsolt.

Az üzletember szerint ugyanakkor ha Orbán Viktor nem küzdött volna Brüsszelben, akkor nem az lenne most a kérdés, mennyibe kerül az üzemanyag, hanem hogy van-e egyáltalán. Emlékeztetett: az importpiacon eddig egyedül az OMV maradt talpon, most ő is elesett, nem lesz képes ellátni a kútjait. Nemcsak azért, mert ársapka van, hanem mert nem rendelkezik elegendő mennyiségű áruval. Hernádi szerint képtelenség 10-15 százaléknyi árukiesést egyik napról a másikra pótolni.

A Mol-vezér a különadó miatt nem aggódik.

“A vállalat különadó formájában hamarosan akkora összeggel járul hozzá a magyar költségvetéshez, amekkorát magyar ember nem nagyon látott. Jelen állás szerint ki tudjuk fizetni az összeget (250 milliárd forint)”


– mondta Hernádi Zsolt a Mandinernek.

(via 444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top