Politika

FRISS: Kihúzta a gyufát a kormány, újabb kötelezettségszegési eljárás néz ki Orbánnak

nyugatifeny.hu

Diszkriminatív és jogsértő a kormány rendelete.

Levélben szólította fel Magyarországot az Európai Bizottság, hogy függessze fel a külföldi rendszámú autók eltérő árú üzemanyagának értékesítését, ellenkező esetben kötelezettségszegési eljárást indítanak — írta meg a Reuters.

Palkovics Lászlónak címzett hivatalos megkeresésben az áll, hogy az EU-tagországokból származó rendszámú járműveknek 50-60 százalékkal kell többet fizetniük az üzemanyagért, mint a magyar rendszámúaknak, ez pedig

diszkrimináció, és sérti az uniós szabályokat.

Thierry Breton, az Európai Unió belső piacért felelős biztosa a levélben arra szólította fel Palkovicsot, adjon választ az intézkedések indokoltságára és érvényességére.

“Arra is kérem Önt, hogy függessze fel az intézkedések alkalmazását mindaddig, amíg nem biztosítják az uniós joggal való összeegyeztethetőségüket”

— fogalmazott.


Breton hangsúlyozza: az EB fenntartja magának a jogot, hogy

kötelezettségszegési eljárást indítson.

(24.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top