Politika

Kiderült: Az Orbán-kormány nem számol az EU-s pénzekkel — Máris dollárban és euróban készül eladósodni Magyarország

nyugatifeny.hu

Lemondtak az EU-s pénzekről Orbánék.

A magyar adósságkezelő egy 7, egy 12 éves dolláralapú, illetve egy 9 éves euróalapú benchmark méretű devizakötvény kibocsátását kezdte meg és már megvan az előzetes felársáv is a várhatóan ma beárazandó papírokra – írja a Reuters IFR kötvénypiaci szolgáltatása, számolt be róla a Portfolio.

Ez azt jelenti, hogy nem tétlenkedett sokáig a magyar adósságkezelő azután, hogy tegnap bejelentette a módosított idei finanszírozási tervét. Ebben azt közölte, hogy maximum 2,5 milliárd eurós extra devizakibocsátás jöhet, amely mögött a változatlan deficitcél miatt (4,9%) az állhat, hogy

a kormány nem számol az idénre tervezett EU-pénzek egy részének beérkezésével a jogállamisági viták miatt.

Sőt, az IFR arról is beszámolt, hogy a fenti három új devizakötvény-kibocsátás mellett az adósságkezelő meghirdetett három, közeljövőben lejáró devizakötvényre csereaukciót is, így a lejáró adósság futamidejét tudja eltolni a jövőbe. A devizakötvények kapcsán a csereaukciók lehetőségére már korábban utalt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezére a Portfolio-nak adott interjúban.


(via, portfolio.hu) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top