Politika

Nagyon kiakadt az Európai Néppárt elnöke: Manfred Weber szerint Orbán volt az egyik bolond fickó az EU-csúcson

nyugatifeny.hu

Nem nyűgözte le Orbán zsarolása.

Orbán Viktor megzsarolta az EU-csúcson a többi európai vezetőt és Vlagyimir Putyin elnök érdekeit képviselte a tárgyalóasztalnál – mondta Manfred Weber az Európai Néppárt múlt héten megválasztott elnöke, a pártcsalád EP-frakcióvezetője az Európai Parlamentben szerdán az EU-csúcsot értékelő vitán — számolt be róla az Euronews.

A múlt heti EU-csúcs eredménye összességében jó, sikerült előrelépni, jó úton járunk – összegezte Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője az EP-vitán.

Hozzátette: “azt nem értem, hogy az eddig felszólalók közül miért nem említette senki Orbán Viktor nevét”. Weber szerint ugyanis mikor az emberek nézik, hogy mi történt a legutóbbi EU-csúcson, akkor azt látják, hogy

“Orbán Viktor volt az egyik bolond figura az asztalnál”.

Weber felvetette, hogy milyen lehetett mellette ülni, megélni Orbán Viktor zsarolását, és ahogy a magyar kormányfő Putyin érdekeit képviselte a tárgyalóasztalnál.


A bajor politikus elismerte, hogy “hosszú személyes történelme van már Orbán Viktorral”, akit megfogalmazása szerint

“két évvel ezelőtt rúgtak ki az EPP-ből”.

A néppárti politikus szerint azért fontos ez a kérdés, mert sokan érzik és értik Európában azt, hogy a jelenlegi szerkezet nem megfelelő a döntéshozatalra. Weber szerint éppen ezért kezdeményezni kellett volna Lisszaboni szerződés áthidaló záradékának alkalmazását. Ez lehetővé tenné az eltérést az egyhangú döntésektől bizonyos esetekben, azaz nem lenne vétójoga egy-egy tagállami vezetőnek.

(via, euronews.com) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top